2015-04-16 21:17:18
Φωτογραφία για Οι Γιατροί τ. ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ : «από την Σκύλλα στην Χάρυβδη»
Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. πολλαπλώς εξαπάτησε τους γιατρούς του τ. ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Αρχικά δια του υπουργού της κ. Αδ-όνειδος, ο οποίος διακήρυττε ότι κανείς δεν θα φύγει από το ΙΚΑ και δεν θα γίνουν οι ριζικές αλλαγές που τελικά έγιναν.

Μετά τη ψήφιση του νόμου για το ΠΕΔΥ δεύτερη εξαπάτηση, στους γιατρούς που αποχώρησαν δόθηκαν υποσχέσεις για ένα ευνοϊκότερο καθεστώς συμβάσεων που ουδέποτε υλοποιήθηκαν αλλά καθυστέρησε ακόμα και η ίδια η σύναψη της σύμβασης.

Οι γιατροί, που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους επιλέγοντας την ΠΑΑ εξαπατήθηκαν για ακόμα μία φορά, γιατί η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες πλήρους μισθολογικής και βαθμολογικής ένταξης στο ΕΣΥ έως τον 11/2014. Αυτό όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αντιμετωπίζουμε ακόμα και σήμερα προβλήματα όπως η μη δημοσίευση όλων των ΦΕΚ κατάταξης, αλλά και η δυσκολία αναγνώρισης της συνολικής προϋπηρεσίας λόγω του ν3232/2004.


Το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση απλώς υποστήριζε μια υποκριτική στάση για την ΠΑΑ, την οποία δεν αξίζει καν να σχολιάσουμε.

Εξάλλου ο λαός με το ποσοστό που τους έδωσε απάντησε από μόνος του.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης θα περιμέναμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει για άρση των αδικιών προς τους γιατρούς του τ. ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ με τη δημιουργία προσωποπαγών θέσεων ή μεγάλου μεταβατικού σταδίου ώστε οι παλαιότεροι γιατροί να αποχωρήσουν με το προηγούμενο καθεστώς εργασίας. Οι υποσχέσεις αυτές συνετέλεσαν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και τις εκλογές στο πρωτοβάθμιο όργανο του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) Αττικής.

Εκείνο όμως που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή είναι η ασυνέπεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσει ρητώς τις προεκλογικές της εξαγγελίες, και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση τους για να αποφύγουμε την κατάρρευση του ΠΕΔΥ, στο οποίο γύρισαν την πλάτη και οι επικουρικοί γιατροί αποδεχόμενοι μόνο τις 170 θέσεις από τις 900 που προκηρύχθηκαν. Σημαντικό επίσης είναι ότι δεν θα προκύψει οικονομικό κόστος από την επανένταξη των γιατρών καθ’ ότι όλοι σχεδόν είναι συμβεβλημένοι και με τα ίδια χρήματα της σύμβασης θα εργάζονται οι γιατροί για ολόκληρο το μήνα στις μονάδες και όχι μόνο για τα 200 περιστατικά της σύμβασης που συνήθως τελειώνουν και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Σε έναν μήνα περίπου θα δημοσιευθεί νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο παρ’ όλες τις υποσχέσεις του υπουργού δεν μετέχουν τα επίσημα όργανα μας από την άλλη στον νομοσχέδιο τους υπουργείου Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης για την άρση των αδικιών και την επαναπρόσληψη των απολυμένων απουσιάζουμε επιδεικτικά.

Φαίνεται ότι μάλλον οι γιατροί του π. ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ ήμασταν οι υπεύθυνοι για όλα τα κακά αυτού του τόπου.

Θεωρώ λοιπόν εύλογο το ερώτημα μου αν από τη Σκύλλα έχουμε μεταπέσει στην Χάρυβδη.

Δρ.Σάββας Παρασκευόπουλος

Χειρουργός Ουρολόγος

Πρόεδρος ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ Θεσ/νίκης-Β.Ελλάδος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ