2015-04-17 04:40:08
Φωτογραφία για Πάνω από 200.000 νεκροί στον πόλεμο της Συρίας
Ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από τις 15 Μαρτίου 2011 κατά τους καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει κοστίσει τη ζωή σε... 222.271 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Έχουμε καταμετρήσει 222.271 νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011», δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, εκ των οποίων 11.021 είναι παιδιά.

Στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, η μη κυβερνητική οργάνωση απαριθμεί 46.843 νεκρούς στρατιώτες, 34.872 πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας, 682 μέλη της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου και 2.844 σιίτες πολιτοφύλακες που ταξίδεψαν στη Συρία προερχόμενοι από άλλες χώρες.

Στον απολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι περίπου 20.000 αγνοούμενοι, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο που εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών είναι σαφώς υψηλότερος από τους 220.000 που έχουν καταμετρηθεί.


Η σύγκρουση στη Συρία εισήλθε στις 15 Μαρτίου στον πέμπτο χρόνο με ένα δραματικό απολογισμό σε ανθρωπιστικό επίπεδο και ένα καθεστώς το ίδιο βάναυσο, που ενθαρρύνεται από την αδράνεια μιας όλο και πιο ανήσυχης διεθνούς κοινότητας από τις ωμότητες που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια από τις 15 του περασμένου Μαρτίου.

Παράλληλα στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός βομβάρδισε θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία διεξάγοντας έξι αεροπορικές επιδρομές, από την Τρίτη έως χθες το πρωί, δύο από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν με επιθετικά και μαχητικά αεροσκάφη κοντά στην Χασάκα, και οι υπόλοιπες τέσσερις κοντά στο Κομπάνι.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα στο Ιράκ, πραγματοποιήθηκαν 17 επιδρομές με μαχητικά και επιθετικά αεροσκάφη αλλά και με μη επανδρωμένα κοντά στο Μπαΐτζι, τη Φαλούτζα, τη Μοσούλη, το Ραμάντι, τη Σίντζαρ και Ταλ Αφάρ. «Όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους με ασφάλεια», ανακοίνωσε ο στρατός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ