2015-04-17 12:21:38
Φωτογραφία για Η Πρέβεζα πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά - Ο γραφικός ψαράς χαλάει την αισθητική της παραλίας!
Πλήθος αντιδράσεων και σχολίων προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (δείτε εδώ...) να απομακρυνθούν από την παραλιακή στην Πρέβεζα οι ερασιτέχνες ψαράδες για τους καλοκαιρινούς μήνες, που η άφιξη των τουριστικών σκαφών είναι αυξημένη, για λόγους… αισθητικής.

Η πρόταση τέθηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου και σύμφωνα με το πρακτικό υιοθετήθηκε και ψηφίστηκε από όλα τα μέλη, Κ. Κορωναίο, Ε. Ροπόκη, Δ. Κώτση, Ε. Γιαννουλάτο, Δ. Παππά, Κ. Σούγκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Καλλίνικος μειοψήφησε.

Φαίνεται ότι ο κ. Καλλίνικος είναι… υπέρ της αντιαισθητικής εικόνας της πόλης μας…!!!, σε αντίθεση με το συμβούλιο του Ταμείου. Η αισθητική εξάλλου είναι υποκειμενική.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο, είναι κατά τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αντιαισθητική. Η εικόνα δηλαδή που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους, λογοτέχνες είναι αντιαισθητική.


Για μια ακόμη φορά η Πρέβεζα πρωτοτύπησε. Και πρωτοτύπησε με τον καλύτερο τρόπο. Διαγράφει από την παραλία της Πρέβεζας την πιο γραφική, την πιο όμορφη και παραδοσιακή εικόνα.

«Κατά τους θερινούς μήνες που η άφιξη τουριστικών σκαφών στο Λιμάνι της Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, για λόγους καλαισθησίας θα ήταν καλό οι ερασιτέχνες ψαράδες να μην ψαρεύουν ανάμεσα στα σκάφη που έχουν προσδέσει στο λιμάνι...», ήταν η εισήγηση της κ. Καζάκου.

Η απόφαση αυτή έρχεται να αλλάξει το «Ο Τόπος μου οι Άνθρωποί του», κάτι το οποίο δεν αλλάζει, υπογραμμίζει σε σχόλιό του αναγνώστης του pamepreveza.gr, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο για μια αμοιβαία σχέση ντόπιων ψαράδων και τουριστών, οι οποίοι, όπως σημειώνει, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να τον βλέπουν να ψαρεύει.

Και αυτό γιατί από τον Μάιο θα κατεβαίνει στην παραλία για ψάρεμα με γραβάτα και κοστούμι και δεν θα προκύπτει έτσι θέμα καλαισθησίας.

Επίσης, όπως σημειώνει «μιλώ και τρεις ξένες γλώσσες, αυτό δεν μετράει; Ψαρεύω με καλάμια shimano (Ιαπωνίας), με σκουλήκι Ιταλικό, με αγκίστρι Γερμανικό και απόχη από Αυστρία. Η καρέκλα μου είναι από Αγγλία 500 ευρώ αξίας και να μην συνεχίσω. Άρα στηρίζω την οικονομία αυτών των ξένων χωρών για να μπορούν να κάνουν διακοπές στη Πρέβεζα. Υπάρχει δηλαδή αμοιβαία σχέση και είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν πρόβλημα να με βλέπουν να ψαρεύω»

Και συνεχίζει «Προτείνω να κάνουμε και ένα γκάλοπ τώρα το καλοκαίρι που θα έρθουν. Περισσότερο πρόβλημα έχουν τα παιδιά μου που τους βλέπουν γυμνούς όλο το καλοκαίρι πάνω στα κότερα να τρώνε και να πίνουν προϊόντα του LIDL να μιλούν τη γλώσσα τους ούτε καν Αγγλικά, να μην αφήνουν τσακιστή δεκάρα στον τόπο μου και να απολαμβάνουν το ρεύμα και το νερό τσάμπα ενώ εμείς το ακριβοπληρώνουμε..., Γιατί δεν τους πηγαίνετε στο αλιευτικό καταφύγιο στον παντοκράτορα εκεί δεν θα βλέπουν κανέναν και δεν θα ενοχλούνται»

«Ο Τόπος μου οι Άνθρωποί του. Αυτό δεν αλλάζει…». Με αυτά τα λόγια κλείνει το σχόλιό του. Λόγια που σημαίνουν πολλά και ίσως κάποιοι πρέπει να δουν σοβαρότερα το δέσιμο του τόπου με τους ανθρώπους του. Γιατί ο διαχωρισμός τους μόνο καλά αποτελέσματα δεν φέρνει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ