2015-04-17 13:35:22
Φωτογραφία για EUROSTAT: ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 1,9% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μείωση 1,9% κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,1% από -0,3% τον Φεβρουάριο, ενώ πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στο 0,5%. Στην Ε.Ε., διαμορφώθηκε από -0,3% σε -0,1%, ενώ πριν από ένα χρόνο είχε καταγραφεί πληθωρισμός 0,6%.

Στην Ε.Ε. αρνητικό πληθωρισμό* εμφάνισαν συνολικά 12 κράτη-μέλη, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού παρατηρήθηκαν μετά την Ελλάδα, στην Κύπρο (-1,4%), την Πολωνία (-1,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-1,1%).

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (0,9%), τη Ρουμανία (0,8%) και τη Σουηδία (0,7%).

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε τρία κράτη-  μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τρία και αυξήθηκε σε 22 κράτη - μέλη.

ΑΜΠΕ

Σ.Σ.

*Αρνητικός πληθωρισμός ή κοινώς αποπληθωρισμός, είναι μία κατάσταση στην οποία ο μέσος όρος των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών, αντί για να ανεβαίνουν κάθε χρόνο, πέφτουν. Δηλαδή στον αποπληθωρισμό, έχουμε μείωση του πληθωρισμού. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι βάζει την οικονομία σε έναν φαύλο κύκλο και εξαιτίας του, ο κόσμος δεν αγοράζει περιμένοντας οι τιμές να πέσουν κι άλλο ή και, λόγω των μειωμένων εισοδημάτων του, εξαιτίας αυτού. Αποτέλεσμα να έχουμε επιβράδυνση των επενδύσεων, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις να μειώνουν κι άλλο τις τιμές τους, λόγω της μείωσης της ζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η οικονομία να υποβαθμίζεται συνεχώς, αφού υπάρχουν λιγότερες πωλήσεις, πιο χαμηλές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, άρα, λιγότερα έσοδα και για το κράτος και τις επιχειρήσεις που φέρνουν μείωση μισθών, απολύσεις, κλπ κλπ. Κακός λοιπόν ο αποπληθωρισμός, όσο όμως και ο πληθωρισμός. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ