2015-04-17 15:17:05
Φωτογραφία για ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Ο καυτός διάλογος Κωνσταντοπούλου - Μητσοτάκη που έφερε την έκρηξη!
Η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ορίσει για σήμερα ραντεβού με τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, και όχι χτες, όπως οι ίδιοι ζητούσαν, προκάλεσε ένταση στην Ολομέλεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την κατηγόρησε ότι τους είπε ψέματα για να τους αποφύγει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως με πρόσχημα τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων αρνήθηκε να δει χθες τους εργαζόμενους στα μεταλλεία στις Σκουριές. "Εγώ τους είδα στις 15:15 όταν έμπαιναν στη Βουλή", είπε ο βουλευτής της ΝΔ, με την Πρόεδρο της Βουλής να του απαντά πως "φαίνεται ότι ζήτησαν να σας δουν πριν από εμένα".

"Την επόμενη φορά θα σας παρακαλούσα, όταν θέλετε να αποφύγετε συναντήσεις που ενδεχομένως θα σας είναι δυσάρεστες, να είστε τουλάχιστον πιο ακριβείς, διότι υπάρχει και στα αρχεία της Βουλής πλήρης καταγραφή για το πότε εισήλθαν αυτοί οι άνθρωποι στη Βουλή", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής.


Ο διάλογός τους το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή είναι χαρακτηριστικός:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Κοιν. Εκπρ. Ν.Δ.): Αναφέρατε ότι δεν μπορέσατε να δείτε μια αποστολή, μια εκπροσώπηση των εργαζόμενων στις Σκουριές, που ζήτησαν να σας συναντήσουν επειδή την ίδια ώρα συνεδρίαζε η Διάσκεψη των Προέδρων. Έτυχε να τους συναντήσω εγώ την ώρα που έμπαιναν στη Βουλή. Η ώρα ήταν ακριβώς 15.15΄. Επειδή συμμετέχω στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά να είστε λίγο πιο ακριβής. Όταν θέλετε ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Φαίνεται ότι ζήτησαν να σας δουν πριν από εμένα. Γιατί εμένα ζήτησαν να με δουν, κύριε Μητσοτάκη, στις 17.00.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έτυχε, για να τους διευκολύνω, να τους συνοδεύσω μέχρι το γραφείο σας. Την επόμενη φορά θα σας παρακαλούσα, όταν θέλετε να αποφύγετε συναντήσεις που ενδεχομένως θα σας είναι δυσάρεστες, να είστε τουλάχιστον πιο ακριβείς, διότι υπάρχει και στα αρχεία της Βουλής πλήρης καταγραφή για το πότε εισήλθαν αυτοί οι άνθρωποι στη Βουλή.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Κυρία Πρόεδρε, επί της διαδικασίας είναι αυτό;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αντί να ανοίγετε τη Βουλή με τόσο μεγάλη άνεση σε διάφορους διαδηλωτές, οι οποίοι με τη δική σας ευλογία διαδηλώνουν στα σκαλοπάτια της Βουλής, καλό είναι την ίδια ανεκτικότητα να την επιδεικνύετε και για εργαζόμενους, τους οποίους η δική σας Κυβέρνηση με δικές σας πρωτοβουλίες απολύει. Άλλα προφανώς επειδή αυτές οι συζητήσεις θα σας είναι λίγο δυσάρεστες, γι’ αυτό βρήκατε την έξυπνη δικαιολογία ότι τάχα ήσασταν στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία σας θυμίζω ότι ξεκίνησε ακριβώς στις 17.00΄, για άλλη μια φορά με καθυστέρηση.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, επί της διαδικασίας για τη διαδικασία μπορώ να μιλήσω εγώ, ένας απλός Βουλευτής;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Πες τα ρε άρχοντα, Εγώ μαζί σου!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα ήθελα να σας πω ότι η δική μου ενημέρωση είναι ότι οι άνθρωποι που ζήτησαν σήμερα να με δουν στις 17.00΄ -σας είπα προφανώς εσάς σας θέλησαν νωρίτερα, αλλά εμένα με ζήτησαν στις 17.00΄- θα επανέλθουν αύριο και θα τους συναντήσω. Αυτή την ενημέρωση έχω, εκτός αν εσείς έχετε κάποιαν άλλη ενημέρωση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως οι αναρχικοί που εισέβαλλαν στη Βουλή άσκησαν ένα… συνταγματικό τους δικαίωμα, ενώ ούτε λίγο – ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι διαδήλωσαν στο προαύλιο και οι συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας που χτες πήγαν στα θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση επί της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη Ξηρού…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Σε σχέση με το δικαίωμα εκείνων που διαδηλώνουν στα σκαλιά του περιστυλίου: Σήμερα διαδήλωσαν στα σκαλιά του περιστυλίου και ειδικότερα μοίρασαν υλικό δέκα άνθρωποι, η κ. Δέσποινα Ανδρουλιδάκη, η κ. Αλεξία Μπακογιάννη, η κ. Ειρήνη Μομφεράτου, ο κ. Γιώργος Μομφεράτος, η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο κ. Νικόλαος Περατικός, ο κ. Μιχαήλ Περατικός, η κ. Μαρίνα Αβρανοπούλου, ο κ. Δημήτριος Βρανόπουλος και ο κ. Στέλιος Κίλιας.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δεν διαδήλωσαν, κυρία Πρόεδρε!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί έδωσαν τα ονόματά τους! Γιατί είχαν είσοδο για τη Βουλή, κυρία Πρόεδρε. Δεν μπήκαν παράνομα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μπήκαν αξιοπρεπώς, κυρία Πρόεδρε, έδωσαν όνομα κι επώνυμο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Επομένως, κύριε Μητσοτάκη, άσκησαν και αυτοί ένα συνταγματικό δικαίωμα.

Νομίζω…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είχαν είσοδο για τη Βουλή, κυρία Πρόεδρε. Σας διαφεύγει αυτό, ότι είχαν είσοδο στη Βουλή. Δεν μπήκαν παράνομα. Δεν εισέβαλαν στη Βουλή, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Τώρα τι θέλετε; Να πείτε ότι δώσατε άδεια για τα θεωρεία; Πείτε το, παρακαλώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν νόμιμα εντός της Βουλής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Δεν αμφισβητείται. Ήταν προσκεκλημένοι για τα θεωρεία. Πραγματοποίησαν όμως και μία διαδήλωση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως, ήταν όμως νόμιμα εντός της Βουλής. Να το διευκρινίσουμε αυτό, κυρία Πρόεδρε; Δεν εισέβαλαν στη Βουλή με την ανοχή του φρούραρχου!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ελάτε, κύριε Μητσοτάκη. Νομίζω ότι έχουν όλα αποκαλυφθεί και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όλα! Αυτό μετά βεβαιότητος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Μπορούμε να μνημονεύσουμε και πολλούς άλλους στίχους άμα θέλετε.

Ελάτε, κυρία Κατριβάνου, να εισηγηθείτε επί των άρθρων.

Προτείνω να δώσουμε δώδεκα λεπτά, για να υπάρχει μια άνεση. Είναι έντεκα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Ο Κανονισμός προβλέπει κανονικά τέσσερα λεπτά για το κάθε άρθρο. Προτείνω κατά σύμπτυξη να πούμε δώδεκα λεπτά με μια ανοχή. Ελάτε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ