2015-04-17 15:48:06
Φωτογραφία για Μετά από δουλειά ... μιας ολόκληρης ζωής, την πετούν στο δρόμο!
Τους δούλεψε μια ολόκληρη ζωή και την διώχνουν στιγματίζοντάς την ως κλέφτρα Ο λόγος για εργαζόμενη σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στα δυτικά του νομού Ηρακλείου, η οποία σήμερα διάβηκε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου διεκδικώντας να «αποκαταστήσει» το όνομά της για τον στιγματισμό και την προσβολή που της έγινε, αλλά και να επιστρέψει στη δουλειά της.

Η ξενοδοχοϋπάλληλος που συνοδευόταν από την δικηγόρο της κ. Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη, είχε στο πλευρό της τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκο Αρετίνη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά, αλλά και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Ούτε αποζημίωση δεν πήρε

«Ήθελαν να την διώξουν και το πέτυχαν με δόλιο και πονηρό τρόπο», υποστηρίζει η δικηγόρος της ξενοδοχοϋπαλλήλου, κ. Πετράκη. Η καταγγέλουσα εργαζόταν στο ξενοδοχείο, από το 1987 και ήταν προϊσταμένη ορόφων. Παράλληλα είχε συνδικαλιστική δράση, δεδομένου, ότι ήταν γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. «Ήταν διεκδικητική όσον αφορά τα εργασιακά θέματα που υπήρχαν στην εταιρία και αναζητούσαν τρόπο για να την απολύσουν», επισημαίνει η κ. Κατσαρού.


Το τελευταίο διάστημα είχε προκύψει θέμα με απολύσεις που όπως είχε πληροφορηθεί το σωματείο, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στη ξενοδοχειακή μονάδα. Το θέμα είχε φτάσει στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ζητούσε από την επιχείρηση, τη λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων που θα έχαναν τη δουλειά τους. «Η επιχείρηση δεν είχε καμιά διάθεση συνεργασίας, και δεν απέστειλε τη λίστα», αναφέρει η κ. Κατσαρού.

Στις 15 Απριλίου, η εμβρόντητη ξενοδοχοϋπάλληλος, ενημερώθηκε ότι η σύμβαση αορίστου χρόνου που είχε με την εταιρία καταγγέλθηκε και της υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη λήψη φωτογραφιών και για παραβίαση οικιακής ειρήνης. Κατηγορήθηκε ότι εισήλθε παρανόμως στο γραφείο του διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας, βρήκε τη λίστα με τους υπό απόλυση εργαζόμενους και την φωτογράφησε.

Λόγω δε των βαρύτατων καταγγελιών, δεν έλαβε ούτε την αποζημίωση που ορίζει ο νόμος και που στην περίπτωση της, θα ήταν αρκετά μεγάλη!

«Με παγίδευσαν»

Η ξενοδοχοϋπάλληλος που σήμερα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας ζητεί να επιστρέψει στη δουλειά της. Κατέθεσε και αίτημα προσωρινής διαταγής με το οποίο ζητεί να παραμείνει στην εργασία της μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

​Η ξενοδοχοϋπάλληλος, σύμφωνα με την κ. Κατσαρού, υποστηρίζει ότι την παγίδευσαν, προκειμένου να την απολύσουν. Η καταγγέλλουσα αναφέρει, ότι ο ίδιος ο διευθυντής της μονάδας, την ενημέρωσε ότι η λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων της είναι στο γραφείο του και την παρότρυνε να εισέλθει σε αυτό και να την βγάλει φωτοτυπία, κάτι το οποίο έπραξε, φωτογραφίζοντας το χαρτί και δίχως να περάσει από το μυαλό της, για την παγίδα, που όπως λέει της έστησαν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ