2015-04-17 20:16:37
Φωτογραφία για Αυτό είναι το νέο συνθετικό ναρκωτικό που τρελαίνει τους φυλακισμένους...
Μέχρι πρότινος στις φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας, οι νεοαφιχθέντες κρατούμενοι έτρωγαν το ξύλο της χρονιάς τους. Το 2015 ωστόσο, η παράδοση αυτή φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από μία καινούργια τελετουργία υποδοχής: ένα ταξίδι στο νοσοκομείο με το «ασθενοφόρο» -ή όπως το αποκαλούν στην φυλακή το λεγόμενο «mambulance»- έπειτα από χρήση συνθετικού χόρτου.

Το συνθετικό χόρτο κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές, αλλά οι κρατούμενοι στις Βρετανικές φυλακές φαίνεται να προτιμούν το λεγόμενο Black Mamba, που πωλείται στα περισσότερα «head shops» του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την άλλη οι δεσμοφύλακες φαίνεται να καπνίζουν περισσότερο το λεγόμενο Spice, που είναι πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα.

Η τεράστια ζήτηση του Mamba οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να ανιχνευθεί στις εξετάσεις ούρων - καθώς στην περίπτωση που ένας κρατούμενος βγει θετικός, μπορεί να του αφαιρέσουν προνόμια, να χάσει τη δουλειά του στη φυλακή, ακόμα και να του αυξήσουν την ποινή του
. Επιπλέον, τα σκυλιά που «σνιφάρουν» τους επισκέπτες προτού μπουν στη φυλακή, προς το παρόν δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την μυρωδιά του συνθετικού χόρτου, οπότε θεωρητικά το εν λόγω ναρκωτικό κυκλοφορεί «ελεύθερα» σε όλες τις φυλακές της χώρας. Οι περισσότεροι κρατούμενοι το δοκιμάζουν για πρώτη φορά και δεν γνωρίζουν την επίδραση που μπορεί να έχουν στον οργανισμό τους, ορισμένοι τύποι του ναρκωτικού, όπως πχ. του Annihilation. Έτσι συνήθως καταλήγουν στο mambulance, καθώς βάζουν την ίδια ποσότητα του συνθετικού χόρτου που θα έβαζαν και σε κανονικά τσιγάρα. Όμως, στην πραγματικότητα το συνθετικό χόρτο δεν έχει καμμία σχέση με το κανονικό χόρτο - αποτελείται από αποξηραμένη ύλη φυτών τα οποία μουσκεύονται σε χημικές ουσίες που υποτίθεται ότι αναπαράγουν τη μαστούρα της γνήσιας κάνναβης, μόνο που σχεδόν πάντοτε αποτυγχάνουν.

Oι νεοαφιχθέντες κρατούμενοι συνήθως παρακινούνται από άλλους κρατουμένους, οι οποίοι μάλλον ψυχαγωγούνται από το το whitey που προκαλεί στους περισσότερους «πρωτάριδες» το συνθετικό χόρτο. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ εκείνοι βρίσκονται υπό την επήρεια, τους ληστεύουν.

Ένας κρατούμενος ο οποίος βρισκόταν για ένα διάστημα στις φυλακές HMP Hewell και HMP Μπέρμιγχαμ μου είπε: «Παντού το "θέμα" τώρα είναι το Mamba, και οι περισσότεροι που το καπνίζουν τρελαίνονται - σε αντίθεση με το χόρτο, την κοκαΐνη ή την ηρωίνη, που ξέρεις πώς θα επιδράσει στον οργανισμό σου, το συνθετικό χόρτο πραγματικά σε αποτρελαίνει. Όσοι το παίρνουν δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Χτυπούν τα κεφάλια τους με μανία στους τοίχους, τσακώνονται με τους φύλακες, και την επομένη δεν θυμούνται τίποτε.

Έχουμε βγάλει και ρητό πλέον: "Αν καπνίσεις Mamba, καλύτερα να έχεις τηλεφωνήσει ένα mambulance να σε περιμένει". Και είναι αλήθεια, έπειτα από μερικές τζούρες, βρέθηκα στο πάτωμα με σπασμούς. Και όλη η πτέρυγα ξέρει τι γίνεται και φωνάζει όταν φτάνουν τα mambulance».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ