2015-04-17 22:10:06
Φωτογραφία για ΚΟΝΤΟΝΗΣ : ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!
Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, φιλοξενήθηκε στον Αrena FM 89.4 και τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούν από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι Ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αυτοδιοίκητο:

« Αυτοδιοίκητο υπάρχει και θα υπάρχει. Άλλο όμως το αυτοδιοίκητο και άλλο αυτονομία που είναι ανεξάρτητη των ελεγκτικών αρχών. Αυτοδιοίκητο υπάρχει σε όλους τους θεσμούς δεν μπορεί όμως να είναι πάνω από το κράτος και την Βουλή και σίγουρα δεν μπορεί να υπαγορεύει την νομοθετική διαδικασία».

Για τους δικαστές:

« Νομίζω πως φάνηκε αν επηρεάζονται ή όχι. Εγώ εύχομαι οι άνθρωποι να απαλλαγούν και να ισχύει το τεκμήριο αθωότητας όμως οι πρώτοι που είναι κατηγορούμενοι είναι μέσα στα ελεγκτικά όργανα και για αυτό αγανακτεί ο μέσος φίλαθλος. Αν θέλουμε την κάθαρση πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις οπαδικές προτιμήσεις μας και θα έχουμε ένα ποδόσφαιρο, καθαρό, χωρίς σκιές και στα λάθη δεν θα υπάρχει καχυποψία. Μετά, σε αυτό το καθαρό ποδόσφαιρο ας είμαστε οπαδοί όμως πρώτα πρέπει να πετύχουμε κάποια πράγματα».


Για το αν υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούν από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι Ελληνικές ομάδες:

« Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης τέτοιων απόψεων και δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτή την κατεύθυνση. Όσοι τα λένε ή ξέρουν κάτι παραπάνω από τον Υφυπουργό Αθλητισμού ή τα φαντάζονται. Γιατί να τεθούν εκτός οι ομάδες, επειδή η κυβέρνηση εξυγιάνει το ποδόσφαιρο; Εκτός αν θέλουν να μας πούνε η UEFA και η FIFA πως θέλουν το καθεστώς σαπίλας. Η UEFA η FIFA και η ΕΠΟ πρέπει να χειροκροτούν αυτή την προσπάθεια και είπαν πως θα είναι υποστηρικτές. Στην συνέχεια μας ήρθαν κάποιες απόψεις που είναι εκτός νομικού πλαισίου και δεν μπορεί καμία ομοσπονδία να υπαγορεύει σε καμία Βουλή το πώς θα νομοθετήσει. Το αυτοδιοίκητο έχει να κάνει με την διοίκηση και δεν επεμβαίνομε σε αυτό. Εμείς θέτουμε τους κανόνες όπως πρέπει να κάνει η Βουλή. Δεν μπορεί να θέτει τους κανόνες η ΕΠΟ. Έφεραν θετικά αποτελέσματα αυτοί οι κανόνες και έγινε το ποδόσφαιρο καλύτερο; Αν το ποδόσφαιρο έγινε χειρότερο αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Ως φίλαθλος βλέπω πως το ποδόσφαιρο έγινε πολύ χειρότερο και η Ελληνική δικαιοσύνη διερευνά δύο πολύ σοβαρές και κακουργηματικές υποθέσεις. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμεναν οι καλοπροαίρετοι που νομοθέτησαν. Εννοείται πως αναλαμβάνουμε την ευθύνη, το πολιτικό κόστος και ότι συνεπάγεται. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν εκτός οι Ευρώπης οι Ελληνικές ομάδες. Μπορεί να πει κάποιο δικαστήριο πως αυτή η απόφαση θα είναι νόμιμη; Ο δρόμος του Λουξεμβούργου είναι ανοικτός για όλους».

Για την αντιμετώπιση της βίας:

« Αυτό το νομοσχέδιο θέτει ορισμένους αποτρεπτικούς κανόνες και θα το σκεφτούν πολύ κάποιοι πριν δημιουργήσουν επεισόδια. Εκτός από τα αυστηρότατα πρόστιμα, αυστηροποιείται πάρα πολύ το νομικό πλαίσιο όσον αφορά τους δράστες. Δεν γίνεται κάποιοι να κάνουν καταστροφές, βανδαλισμούς, να απειλούν τις ζωές εργαζομένων. Πλέον, αν συλληφθούν ο νόμος θα είναι αυστηρότατος και θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να το σκεφτούν και αυτοί και οι οικογένειες τους. Επιπλέον, αν ένα γήπεδο δεν διαθέτει τα κατάλληλα μέτρα τότε δεν μπορούν να γίνουν αγώνες. Αν μια ομάδα δηλώσει ένα γήπεδο ως έδρα που δεν έχει αυτό το σύστημα δεν μπορεί να παίξει. Επίσης, θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο και δεν γίνεται να παίζουμε με κεκλεισμένων των θυρών. Όταν κλείσαμε τα γήπεδα για δύο αγωνιστικές αυτό έγινε επειδή η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Πάμε να δούμε αγώνες επειδή μας αρέσει το άθλημα, όχι για να σκοτωθούμε. Ορισμένοι λειτουργούν λες και είναι σε αγέλη λύκων και αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο αθλητισμός είναι ένα θέαμα και όχι χώρος για καταστροφή. Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε τους νέους που θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και όχι καταστροφές. Αν συλληφθεί κάποιος καταστρέφει και την ζωή του».

Για τα συστήματα ελέγχου:

«Η πολιτεία είχε διαθέσει χρήματα και δεν αξιοποίησαν το σύστημα. Εμείς λέμε να κάνουν ότι θέλουν, αλλά σύστημα ελέγχου θα υπάρχει αλλιώς δεν θα γίνει αγώνας. Είναι ευθύνη των ομάδων».

Για την επίσημη στήριξη του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει όλες οι ομάδες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Οι πρώτοι που θα πρέπει να βοηθήσουν είναι οι μεγάλες ομάδες. Αν φέρουμε το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, θα γεμίσουν τα γήπεδα και θα έχουν κέρδος οι ομάδες και όλος ο αθλητισμός».

Για την πιθανότητα να υπάρξει μια έδρα του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη:

«Δεν υπάρχει ούτε η οικονομική δυνατότητα. Το θέμα είναι να ασκείται η σωστή εποπτεία με διαφάνεια. Το θέμα είναι να περιορίζουμε και τις δαπάνες. Υπάρχει οικονομική στενότητα».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ