2015-04-18 04:32:06
Φωτογραφία για «Είμαστε ακόμη σε σοκ από τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings»
Η Γερμανία παραμένει σε κατάσταση «πρωτοφανούς σοκ» μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της γερμανικής εταιρείας Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις στις 24 Μαρτίου, δήλωσε... ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά την τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

«Εξακολουθούμε να είμαστε σε κατάσταση πρωτοφανούς σοκ», δήλωσε ο κ. Γκάουκ, ενώπιον 1.400 ανθρώπων στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, ανάμεσά τους και 500 συγγενείς των 150 επιβαινόντων.

Μετά την αεροπορική τραγωδία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 150 ανθρώπων, εκ των οποίων 72 Γερμανοί και 50 Ισπανοί, «κάτι καταστράφηκε, που κανείς σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί πλέον να διορθώσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, εμφανώς συγκινημένος.

«Για πολλούς από εμάς, το σοκ ήταν ίσως ακόμη πιο ισχυρό όταν μάθαμε ότι το δυστύχημα δεν προκλήθηκε απ' ό,τι φαίνεται από τεχνικό πρόβλημα, αλλά από την ηθελημένη ενέργεια ενός ανθρώπου. Αυτός προφανώς πήρε μαζί του στον θάνατο, που επιζητούσε για τον εαυτό του, πολλούς άλλους», πρόσθεσε ο κ. Γκάουκ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ήταν επίσης παρούσα στην τελετή, αλλά δεν έλαβε το λόγο. Ήταν επίσης παρόντες οι πρόεδροι της Άνω και της Κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυμάτιζαν μεσίστιες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ