2015-04-18 09:17:18
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ
Το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη θα τηρήσει τη δέσμευση που έλαβε το 2012 σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, η Αθήνα να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Βέβαια, όπως διευκρίνισε η ελάφρυνση δεν πρόκειται να περιλαμβάνει τη διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων.

«Αλλά για να συμβεί αυτό, η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, όπως οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο δεν είναι βιώσιμο» εξήγησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup. «Εάν κριθεί απαραίτητο, θα κάνουμε περισσότερα στο ζήτημα του χρέους» επανέλαβε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Peterson.

Όσον αφορά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως διαθέτει καλές σχέσεις μαζί του, καθώς τον εμπιστεύεται.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, αρκούμενος να δηλώσει: «Δεν ασχολούμαι με εικασίες και φήμες».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ