2015-04-18 11:09:07
Φωτογραφία για Ηγουμενίτσα: Τελωνειακοί αναζητούν την λύση στο... λαβύρινθο της γραφειοκρατίας! Η περιπέτεια ενός μανιώδη συλλέκτη ιστορικών αυτοκινήτων
Άνδρες του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, σταμάτησαν για έλεγχο μία αυτοκινητάμαξα η οποία μετέφερε... έξι αυτοκίνητα- αντίκες.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι κάτοχός τους ήταν ένας 87χρονος από τη Θεσσαλονίκη, παλιός καπνέμπορος που είχε επενδύσει στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ένα μέρος της περιουσίας του, μιας και είναι μανιακός συλλέκτης.

Προορισμός της αυτοκινητάμαξας,ταν το Βέλγιο, όπου τα οχήματα αντίκες, θα παρουσιάζονταν με ετήσια διεθνή έκθεση.Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι τελωνειακοί,προέκυψε πως τα τρία από τα έξι αυτοκίνητα δεν διέθεταν τα απαραίτητα παραστατικά, τα οποία πρέπει να είχαν εκδοθεί πολλές δεκαετίες πριν...Αμέσως ενημερώθηκε ο 87χρονος ιδιοκτήτης,ο οποί και έσπευσε από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα για να πείσει τους τελωνειακούς πως είναι καθόλα νόμιμος...Δεν γλύτωσε το πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στις 17 χιλιάδες ευρώ και για τα τρία οχήματα.Το ένα όχημα όμως,έχει αμερικάνικες πινακίδες και ο 87χρονος έπρεπε να προσκομίσει τα χαρτιά με τα οποία εισήχθη πριν από 45 χρόνια στην Ελλάδα.Ο ίδιος είναι αδύνατο να θυμηθεί αν και που βρίσκονται τα χαρτιά αυτά και οι τελωνειακοί αναζητούν την λύση στο... λαβύρινθο της γραφειοκρατίας!!!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ