2015-04-18 20:26:08
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Κατρακύλησε η αγορά το Πάσχα - Τι δείχνουν τα στοιχεία από τα εμπορικά καταστήματα
"Το όλο κλίμα στην Πασχαλινή αγορά έδειξε πως είναι αλληλένδετο με το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα και την αβεβαιότητα των ημερών. Οι καταναλωτές δίστασαν να κάνον τις αγορές τους ή αναζητούσαν ότι πιο φθηνό", λέει ο γ.γ. του Εμπορικού συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Βαγενάς.

"Η πτώση που καταγράφηκε στην Πάτρα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20% σε σχέσι με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο καταναλωτής έχει κουραστεί απο το αρρωστημένο κλίμα των ημερών. Η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα έχει άμεσο αντίκτυπο στο εμπόριο", δήλωσε ο κ. Βαγενάς.

ΑΙΓΙΟ

Στα ίδια επίπεδα με την πόλη της Πάτρας και το Αίγιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι έμποροι. Οπως μας εξηγεί ο κ. Βαγενάς το ΙΝΕΜΥ διεξάγει έρευνες για την αγοραστική δυνατότητα - ικανότητα των καταναλωτών ενώ και η ΕΣΕΕ τους παρέχει μέσω ερωτηματολογίων ένα χρήσιμο εργαλείο για τις τάσεις της αγοράς. Βάσει αυτών των ερευνών προκύπτουν και τα στοιχεία που σας παραθέτουμε.


ΠΥΡΓΟΣ

Πτώση 20-25%

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Πτώση 15-20%

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Πτώση 15%

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΔ Ελλάδα

Η πτώση του τζίρου στην Πελοπόννησο και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα κυμαίνεται από 25-30 %.

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Τα νησιά του Ιονίου ίσως αποτέλεσαν την εξαίρεση στον κανόνα και διατήρησαν τους τζίρους τους στα ίδια επίπεδα με την περισυνή αντίστοιχη (πασχαλινή) περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Βαγενά ο οποίος μας διέθεσε τα στοιχεία του με την ιδιότητά του και ως Α αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Πελ/σου και Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγαλύτερη πτώση στην αγοραστική κίνηση στην Πελοπόννησο καταγράφηκε στην Τρίπολη όπου και οι τζίροι έπεσαν εως και κατα 30%.

Γιάννης Πομώνης-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ