2015-04-19 11:46:07
Φωτογραφία για Το μεταναστευτικό ζήτημα...
Αγαπητό tromaktiko, το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα για τη χώρα σοβαρό και ανάλογο χρειάζεται χειρισμό.

Κύριοι της κυβέρνησης,επιτέλους,σοβαρευτείτε.

Ξεχάστε την του παρελθόντος αντιπολιτευτική σας δημαγωγική πολιτική.Αφήστε κατά μέρος τη λογική της "Υπατίας" και τής στις πλατείες ηλιοθεραπείας και δώστε στο θέμα λύση άμεση και αποτελεσματική.

Καλές είναι οι των αρμοδίων συσκέψεις,αλλά το ζητούμενο είναι ποιες οι επικρατούσες σκέψεις.

Αμέσως μετά τη λήξη τής για το συγκεκριμένο θέμα υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψης,βγήκε ο λαλίστατος Υπουργός κύριος Σακελλαρίδης και, μεταξύ άλλων, on kamera, μας είπε ότι αποφασίστηκε να χορηγούνται στους Σύρους πρόσφυγες τα νόμιμα (ναι,έτσι ακριβώς, τα νόμιμα) έγγραφα, και στη συνέχεια να μεταβούν σε όποια χώρα της Ευρώπης επιλέξουν. Πράγμα που σημαίνει κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι φανερό ότι από τη δήλωση αυτή δημιουργήθηκε διεθνής αναστάτωση και σε ελάχιστο χρόνο ακολούθησε νέα,γραπτή αυτή φορά, δήλωση του ίδιου Υπουργού,με την οποία τα "νόμιμα" έγιναν "απαραίτητα" έγγραφα και,βεβαίως,απαλείφθηκε η φράση περί μετάβασης των Σύρων σε όποια χώρα επιθυμούν.

Είναι αυτονόητο ότι η αρχική δήλωση του Υπουργού δεν ήταν μια απλή υπουργική δήλωση,αλλά ενημέρωση για τις αποφάσεις που στην υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη μόλις προ ολίγου ελήφθησαν. Τόση σοβαρότητα πια?

Την προηγούμενη φορά,βέβαια,για το ίδιο θέμα, την πλήρωσε ο στρατηγός,τώρα δεν γινόταν να πάρει την ευθύνη ο Υπουργός,γιατί, ασφαλώς,είπε αυτά που ενέκρινε ο Πρωθυπουργός.

Πέραν τούτων,επί της ουσίας,νομίζω,ότι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η συνεχής και αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας και όχι η συγκέντρωση των κατά χιλιάδες,τελευταία,αποβιβαζόμενων στα ελληνικά νησιά παράνομων μεταναστών σε νέα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία ως αντιπολίτευση,κύριοι της κυβέρνησης,αποκαλούσατε αποθήκες ψυχών.

Εκείνα,βέβαια,ήταν κέντρα της δεξιάς,αυτά τώρα είναι της αριστεράς οπότε,εξ ορισμού,μετατρέπονται με κέντρα φιλοξενίας και χαράς.

Μάλιστα,δε,η αρμόδια Υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου, δήλωσε προ ημερών ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς υποδοχής και αξιοπρεπούς,επίσης, σ υ μ β ί ω σ η ς,αν η δήλωσή της αποδόθηκε σωστά.

Καταρχάς,συμφωνώ απόλυτα με τις προθέσεις της κυρίας Υπουργού,αλλά δεν φθάνουν μόνο οι προθέσεις πρέπει να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις ( υπάρχουν?), και χαριτολογώντας θα πω ότι η κυρία Υπουργός ,προφανώς, αναφέρθηκε στις συνθήκες διαβίωσης. Η σ υ μ β ί ω σ η έπεται.

Για να δούμε τι θα δούμε!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ