2015-04-20 12:29:06
Φωτογραφία για Δήμαρχος Πύργου: Δεν παραιτούμαι για τα σκουπίδια
Την αισιοδοξία του, ότι στο κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας, θα δοθεί η πολυπόθητη λύση που θα απαλλάξει το Δήμο Πύργου από τον εφιάλτη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Τ. Αντωνακόπουλο. Όπως είπε, έχει επιλέξει να διατηρήσει την ψυχραιμία του ώστε να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες και τη διοίκηση του δήμου, ενώ επισήμανε ότι συμφωνεί απόλυτα με την απόφαση της Περιφέρειας να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία.

«Γίνεται αυτή τη στιγμή το μέγιστο που θα μπορούσε να γίνει. Δεν είναι η λογική του δημάρχου που οδηγεί την κούρσα αλλά το άθροισμα αυτών που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν και που είναι πάρα πολλοί. Όλοι έχουμε συνειδοποιήσει ότι από λάθος επιλογή ο νομός βρέθηκε με την πλάτη στο καναβάτσο, όταν άλλοι Νομοί επέλεγαν τη δημιουργία τριών και τεσσάρων ΧΥΤΑ. Έχοντας κάνει ένα κοντρόλ για να δω αν έχουμε χάσει χρόνο, λέω ότι δεν έχουμε χάσει χρόνο.


Τα πράγματα δεν είχα αποτέλεσμα γρήγορα διότι η δαιδαλώδης νομοθεσία και οι άνθρωποι που παρεμβάλλονται και που δεν έχουν την ίδια ευθύνη που έχουν οι αιρετοί, δημιούργησαν εμπόδια. Έχω την εντύπωση ότι το θέμα μας έχει φτάσει στη σωστή του βάση και έχει γίνει υπόθεση της σημερινής κυβέρνησης. Δεν έχω σοβαρές επιφυλάξεις ότι δε θα παρθούν σωστές αποφάσεις τη Δευτέρα».

«Δεν παραιτούμαι»

Ο κ. Λιατσής, απάντησε και σε όλους όσους των καλούν να παραιτηθεί λέγοντας: «Δέχομαι τα πράγματα όπως είναι, παλεύω, δε με έχει πιάσει πανικός για ότι συμβαίνει. Είμαι όπως ξαναείπα, δεμένος με τα σχοινιά στο τιμόνι του καραβιού της πόλης μας και εκεί θα παραμείνω μέχρι το τέλος. Τα περί παραιτήσεων που ακούγονται είναι για μένα πράγματα που δεν είναι σωστά. Έχουμε την ευκαιρία να παραιτηθούμε αργότερα και για άλλους λόγους. Αυτή τη στιγμή η πόλη μας χρειάζεται. Εκτιμώ εκείνους που είναι όρθιοι και πολεμάνε στην πρώτη γραμμή. Εκείνους που θα αφήσουν τη μπάλα στη σέντρα και θα φύγουν, ας φύγουν να έρθουν άλλοι. ..».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ίσως να μην χρειαστεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά όλη την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες που ενδεχομένως να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί η απόφαση ενώ πρόσθεσε ότι στο Υπουργείο θα πάει με πρόταση για την ενδιάμεση λύση και όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της δημοτικής αρχής όλους αυτούς τους μήνες.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ