2015-04-20 14:00:06
Φωτογραφία για Περιφερειάρχης και δήμαρχος πιέζουν για το αεροδρόμιο
Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών, κ. Γιώργο Σταθάκη, για το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Περιφερειάρχης και δήμαρχος θα ζητήσουν ξανά να γίνουν τα απαραίτητα έργα στο αεροδρόμιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του "Ν.Καζαντζάκης". Ωστόσο φαίνεται ότι η συνεργασία των τοπικών φορέων με το Υπουργείο πρέπει να τεθεί σε νέα βάση, καθώς για το αεροδρόμιο, ως σήμερα το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στις ενέργειες που του αναλογούν, τη στιγμή που περιφέρεια και δήμος έχουν κάνει από την πλευρά τους ό,τι χρειάζεται! Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τη μελέτη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, δεν έχει καν ανατεθεί από το Υπουργείο.


Την ίδια στιγμή το αεροδρόμιο προχωράει ασθμαίνοντας προς την "καρδιά" της τουριστικής περιόδου, αφού ακόμη δεν έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για τα λειτουργικά έξοδα. Το αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης" αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμη και για τις τρέχουσες ανάγκες, αν και το αεροδρόμιο το Ηρακλείου εισπράττει για λογαριασμό του κράτος 60 εκ. ευρώ ετησίως.

Στο "τραπέζι" της συνάντησης αναμένεται να μπει και το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού, καθώς και για αυτό το μείζον θέμα δεν έχει καν ανατεθεί η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για το ΒΟΑΚ, την οποία είχε ζητήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να μπορέσουν να κινηθούν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ για να κατασκευαστεί και να λειτουργεί χωρίς διόδια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ