2015-04-20 17:08:00
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ! Με ποιον έκανε μυστική συνάντηση ο Βαρουφάκης;
Αναφορά σε μια "μυστική" συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τον δικηγόρο Lee C. Buchheit στην Ουάσινγκτον, υπεύθυνο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, κάνει ο Landon Thomas Jr, σε άρθρο του στους New York Times.

Σύμφωνα με το paraskhnio.gr, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε μια ιδιαίτερα μυστική συνάντηση, βρέθηκε με τον νομικό σύμβουλο και όπως αναφέρει ο αρθρογράφος ο λόγος ήταν:

«Καθώς η Ελλάδα πασχίζει να βρει λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η συνάντηση υποδηλώνει ότι η Αθήνα ενδέχεται να διατηρεί ακόμα ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους της που αγγίζει τα 303 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

Ωστόσο κανείς δε γνωρίζει τι ειπώθηκε στη συνάντηση, αφού και οι δύο άντρες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή της, «Το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να διερευνά τις πιθανότητες για αναδιάρθρωση, υποδηλώνει πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην χρεωκοπία λόγω του βαρύτατου χρέους των δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρουν οι NYT.


Ο κ. Buchheit, συνεργάτης της Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, μετρά πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στην εκπροσώπηση κυβερνήσεων οι οποίες αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Ήταν μάλιστα υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, περίοδο που ο κίνδυνος του Grexit και της ελληνικής χρεοκοπίας απειλούσε άμεσα την Ευρωζώνη.

Το άρθρο καταλήγει, πως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι ασφυκτική, με την κυβέρνηση να αντλεί χρήματα από κρατικούς φορείς ούτως ώστε να μπορεί να καλύψει πληρωμές μισθών και συντάξεων. Αναφέρει επίσης πως η χώρα έχει επαρκή ρευστότητα έως την Παρασκευή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Ζωές των Μαύρων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Ζωές των Μαύρων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ