2015-04-20 21:22:14
Φωτογραφία για Αποκάλυψη - βόμβα της Λιάνη για τον Ανδρέα και τον Γιώργο Παπανδρέου
Απρόβλεπτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε Πρωθυπουργός, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ενώ είπε χαρακτηρίστικά ότι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ θα είχε κάνει χαρακίρι!

«Η τρίτη γενιά Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα ήταν καταστροφική, έλεγε ο Αντρέας… Ήξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ό,τι του έστελνε ως υπουργός… τσαλακωνόταν και πετιόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να φανταστεί ως μελλοντικό ηγέτη της Ελλάδας τον γιό του», συμπλήρωσε.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, είπε ότι ο Ανδρέας τοποθετούσε τον Γιώργο Παπανδρέου σε κυβερνητικές θέσεις λόγω οικογενειακών πιέσεων, που δεχόταν και για τον Νίκο.

«Αν ζούσε ο Ανδρέας, δεν θα είχε αφήσει την Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ», εκτίμησε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι ναι μεν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου δανείστηκαν αλλά δανείστηκαν για να δώσουν λεφτά στον κόσμο όχι στα «λαμόγια».


«Ο Ανδρέας δεν άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα γέμισε. Ο κόσμος έβαλε και στη μπάντα, περνούσε καλά, δεν χαλούσε το μισθό του σε δυο μέρες, δεν έψαχνε στα σκουπίδια», λέει και αποδίδει τα όσα λέγονται για τη διαχείριση της οικονομίας επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου σε κακίες. «Έγινε πολύ κακή διαχείριση από το τέλος του Ανδρέα και μετά. Χρηματιστήρια, Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Σαμαράς».

Για τον Σημίτη τόνισε ότι ο Ανδρέας δεν ήθελε να του δώσει το δαχτυλίδι το οποίο, όπως είπε, του το έδωσαν τελικά άλλα κέντρα εξουσίας. Μάλιστα υποστήριξε ότι: «Μια μέρα που είχε πυρετό και ανέπνεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε φώναξε μου τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης του είπε "ναι πρόεδρε" και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ».

Τόνισε επίσης ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σκεφτεί για διάδοχο του τον Θεόδωρο Πάγκαλο, όμως η συμπεριφορά του πρώην υπουργού όταν ήταν υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων ενόχλησε τον Παπανδρέου και έτσι «έχασε» την κούρσα της διαδοχής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επίσης θυμώσει πολύ με τη δήλωση του Πάγκαλου πως «η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ