2015-04-20 21:50:32
Φωτογραφία για Μόνιμη κούραση; Δείτε αν φανερώνει πρόβλημα υγείας
Η απαιτητική ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι συνώνυμη με την κούραση και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας Αρκεί λίγος παραπάνω ύπνος για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ζωντάνια ή η κούραση οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί;

Τυπική ένδειξη δυσλειτουργίας είναι, σύμφωνα με το onmed, η κούραση που επιμένει παρά τον επαρκή και ποιοτικό ύπνο –επτά με οκτώ ώρες την ημέρα, χωρίς διακοπές λόγω δύσπνοιας ή για να επισκεφθούμε την τουαλέτα.

Θα πρέπει, αρχικά, να παρατηρήσουμε πώς ακριβώς επηρεάζει η κούραση την καθημερινότητά μας ώστε να διευκολύνουμε τον ειδικό να εντοπίσει πού οφείλεται.

Εάν, για παράδειγμα, η κούραση μοιάζει περισσότερο με ένα γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας, πιθανώς ευθύνεται ο θυρεοειδής αδένας, οποίος, μεταξύ άλλων, ελέγχει τα επίπεδα ενέργειας. Η κούραση μπορεί να οφείλεται είτε σε υπερθυρεοειδισμό είτε σε υποθυρεοειδισμό. Οι διαταραχές του θυρεοειδούς εντοπίζονται με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης.


Από την άλλη, η γενικευμένη υπνηλία και η πνευματική σύγχυση κατά τη διάρκεια της ημέρας οφείλονται συνήθως στο στρες ή σε κάποια λοίμωξη που πασχίζει να αντιμετωπίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει επίσης εάν υπάρχει ενδεχόμενο υπνικής άπνοιας, η οποία εκδηλώνεται με το έντονο ροχαλητό και τη διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η υπνική άπνοια συνδέεται με τις τακτικές διακοπές του ύπνου, ακόμη κι όταν ο πάσχων δεν το αντιλαμβάνεται.

Εάν η κούραση συνοδεύεται από δύσπνοια, μπορεί να υποδεικνύει μυοκαρδιοπάθεια, πάθηση που οφείλεται στην υπερτροφία των μυών της καρδιάς.

Εάν η επίμονη κούραση συνοδεύεται από μελαγχολία ή απάθεια, μπορεί να οφείλεται στην έντονη στενοχώρια (π.χ. λόγω απώλειας αγαπημένου προσώπου) ή να αποτελεί ένδειξη κατάθλιψης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ