2015-04-21 14:37:54
Φωτογραφία για Κοντονής από την Πάτρα: Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο για το ΠΕΑΚ – Ανάπλαση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς ζήτησε ο Πελετίδης
Αποφασισμένος να βάλει το «μαχαίρι στο κόκαλο» στην υπόθεση των οικονομικών του ΠΕΑΚ είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Πάτρα.

Ο κ. Κοντονής νωρίτερα επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πατρών στα Δικαστήρια, όπου κατέθεσε το πόρισμα για τον οικονομικό έλεγχο του ΠΕΑΚ.

Όπως είπε εξερχόμενος των Δικαστηρίων ο κ. Κοντονής, το πόρισμα αν και είχε ολοκληρωθεί παρέμενε «ως εκ θαύματος» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στα συρτάρια της Γ.Γ. Αθλητισμού, από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν ποινικές πτυχές της υπόθεσης. Κανένας δεν είναι υπεράνω ελέγχου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και αντιδημάρχους με αντικείμενο την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Στη συνάντηση ο Δήμαρχος, το πρώτο θέμα που έθεσε στον Υφυπουργό, ήταν αυτό των αποθεματικών των ταμείων, που η κυβέρνηση με πραξικοπηματικό τρόπο, τα αφαιρεί από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμαρχος έδωσε στον Υφυπουργό το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που καταδικάζει και καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και του τόνισε, ότι ο Δήμος της Πάτρας, δεν πρόκειται να θέσει τα αποθεματικά του στη διάθεση των δανειστών και της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος επανέλαβε την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων των αθλητικών υποδομών της πόλης, όπως και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Ζήτησε την ταχύτατη αποκατάσταση και τη συνολική ανάπλαση των χώρων του παλιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς και την χρηματοδότηση των εργασιών, ώστε να είναι έτοιμο στη χρήση του λαού και της νεολαίας ως το τέλος Μαΐου, γιατί είναι χώρος ζωτικός για τη λειτουργία της ημερήσιας παιδικής κατασκήνωσης στο κάμπινγκ.

Επίσης επανέλαβε στον Υπουργό, ότι το θέμα της τοποθέτησης του πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο των Προσφυγικών, έχει κλείσει με την προηγούμενη κυβέρνηση, από τον Νοέμβρη του 2014, μετά την επίσημη ενημέρωση από τον προηγούμενο Γ.Γ. Γιάννη Ανδριανό, αλλά και από τον πρώην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου.

«Σ’ αυτά τη Δημοτική Αρχή δεν επανέρχεται, τα θεωρεί δεδομένα και ισχύουν στο ακέραιο. Δεν απαιτούμε εξαγγελίες πάλι, αλλά άμεση υλοποίηση της ολοκληρωμένης ανακατασκευής του ιστορικού γηπέδου των Προσφυγικών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλειστή η κοιλάδα των Τεμπών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλειστή η κοιλάδα των Τεμπών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ