2015-04-21 21:22:43
Φωτογραφία για Η ΕΕ βάζει νέες τρικλοποδιές στην Ελλάδα
Από παντού πιέσεις δέχεται η ελληνική πλευρά, σε ό,τι έχει να κάνει με την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, Βιγκάουντας Ουσάτσκας, αν μια μεμονωμένη χώρα της ευρωζώνης αποφασίσει να χαλαρώσει το "εμπάργκο" θα πρέπει πρώτα να πάρει την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρώτα για την επαναφορά των εξαγωγών.

«Τόσο η ρωσική πλευρά, όσο και οι χώρες της ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εμπορικές σχέσεις αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρόμοια βήματα (σ.σ. χαλάρωσης) και τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο στη βάση των κοινών αποφάσεων», απάντησε ο κ. Ουσάτσκας.

Αυτό δήλωσε ερωτηθείς από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, το οποίο επισημαίνει ότι οι απώλειες της Ελλάδας από το εμπάργκο «σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έφθασαν τα 180 εκατ. ευρώ». Έπειτα από ελληνικό αίτημα η Ρωσία «ετοίμασε σειρά προτάσεων, που αφορούν μια εν δυνάμει χαλάρωση του εμπάργκο τροφίμων ως προς την Ελλάδα», σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάεφ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ