2015-04-23 10:36:09
Φωτογραφία για Οι ταραχές στην Τυνησία φέρνουν κόσμο στην...Κρήτη!
Τα γεγονότα στις χώρες του Μαγκρέμπ και ειδικά τα πρόσφατα φρικιαστικά περιστατικά στην Τυνησία έχουν αναγκάσει τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να...αλλάξουν ρότα στη Μεσόγειο! 

Κι ένα από τα λιμάνια που φαίνεται ότι...ευνοούνται από τις ξαφνικές αλλαγές του προγράμματος μεγάλων εταιρειών είναι και αυτό του Ηρακλείου που ήδη προσθέτει νέα calls στον προγραμματισμό του και μάλιστα από το 2015! 

Στο μεταξύ αναμένεται τέλος του μηνα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με...Ιάπωνες τουρίστες που θα κατακλύσουν το Ηρακλειο!

Όπως προκύπτει από τον προγραμματισμό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου νέα δρομολόγια προστίθενται τους επόμενους μήνες για την Κρήτη. Άλλα σχετίζονται με τις συμφωνίες που έχει Κάνει ο ΟΛΗ κι άλλα στη συγκυρία που έχει να Κάνει με την Τυνησία κι αλλού...Το επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Οργανισμού κ.Μπρας που επισημαίνει ότι «δεν έχει μείνει καμία εταιρεία που να μην..ενοχληθεί από τον οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου».


«Ναι, θα έχουμε νέα δρομολόγια από το MSC που φεύγει από την Τυνησία και αποφάσισε να μετακινηθεί ανατολικότερα. Ένα από τα λιμάνια που...προτιμά είναι και το δικό μας. Ήδη ανακοινώθηκαν επιπλέον δρομολόγια με τα οποία θα έρθουν περισσότεροι από 15000 επισκέπτες στο Ηράκλειο» επισημαίνει ο κ.Μπρας και συμπληρώνει:

«Οι επαφές που έχουμε με τις εταιρείες και η συνεχής παρακολούθηση του θέματος δεν μπορούσε να μην φέρει καρπούς. Μόλις μάθαμε ότι θα ακυρώσουν δρομολόγια αλλού τους προτείναμε Ηρακλειο».

Σύμφωνα με τον κ.Μπρα και άλλες εταιρείες μεγάλες προστίθενται στον προγραμματισμό του Ηρακλείου όπως η Princess Cruises κλπ με τις οποίες κλείστηκαν συμφωνίες.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι παρά τις δυσκολίες ότι θα φέρουμε κόσμο. Είμαστε μάλιστα σε επαφή με το δήμαρχο κ.Λαμπρινό, την αντιδήμαρχο κ.Καναβάκη και θα οργανώσουμε εκδηλώσεις με τη φιλαρμονική κα. για τους επισκέπτες» τόνισε.

Και Ιάπωνες

Το ενδιαφέρον πάντως της άλλης εβδομάδας είναι ότι θα φτάσουν στο Ηρακλειο 1000 Ιάπωνες τουρίστες με το κρουαζιερόπλοιο ASUKA. Το οποίο για πρώτη φορά πιάνει...Ευρώπη και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει αυτό το πείραμα.

Το κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στο Ηρακλειο την άλλη Πέμπτη το πρωί.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ