2015-04-23 11:54:42
Φωτογραφία για ΚΕΡΕ: ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΟ GREXIT
Υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ ξεκαθαρίζει πως ένα Grexit «δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας» για την ΕΚΤ. «Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό», δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, είπε ότι «είναι δύσκολες και αργές», σημειώνοντας ότι «συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες… σε μια σειρά θεμάτων». «Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση», είπε.

Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, ο κ. Κερέ εκτίμησε ότι ήδη υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στις χώρες του ενιαίου νομίσματος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίσουν τη διατήρησή της. «Υπάρχει εμφανώς οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη. Η ανάπτυξη επιστρέφει, όλοι οι δείκτες εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είναι ανοδικοί» δήλωσε. Ωστόσο, αυτή η ανάκαμψη είναι ανεπαρκής και αρκετά ανισομερής, σημείωσε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ