2015-04-23 16:10:43
Φωτογραφία για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΑ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ VD
Η τραγική κατάσταση στη Λαμπεντούζα και η σοκαριστική κατάσταση κάθε μέρα στο Αιγαίο υπογραμμίζει την ανάγκη η Ε.Ε. να αναπτύξει μια αποτελεσματική ανθρωπιστική πολιτική στη μετανάστευση, που να βασίζεται στην αλληλεγγύη κυρίως για τις χώρες της Μεσογείου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Όπως σημείωσε νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο περισσότερου χρόνου, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επικαλείται την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, αν δεν κινητοποιηθεί για να σταματήσει αυτή τη συνεχιζόμενη τραγωδία.

Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, πρέπει να σώσουμε τις ζωές αθώων ανθρώπων και να αντιμετωπίσουμε τους διακινητές, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Για πραγματική καταστροφή στη Μεσόγειο έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρόσφατη τραγωδία την Κυριακή ανοιχτά της Λιβύης.

«Πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να ανακόψουμε τις δουλειές των δουλεμπόρων» σημείωσε, προσθέτοντας πως «πάνω από όλα πρέπει να σώσουμε ζωές ανθρώπων».

Η Σύνοδος συγκλήθηκε μετά τη νέα τραγωδία την Κυριακή με εκατοντάδες μετανάστες νεκρούς.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ