2015-04-23 21:32:13
Φωτογραφία για «ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;»! (ΡΗΟΤΟ)
Ο Νάντο ντε Κολό μίλησε στο "gazzetta.gr" για όλα όσα προηγήθηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό κι όλα όσα ίσως ακολουθήσουν απέναντι στον... κακό δαίμονα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακό.

Αναλυτικά Η εμφάνισή του στο Game 3 πήγε χαμένη, όχι κι αυτή αμέσως μετά.

Ο Νάντο ντε Κολό δεν άρχισε στον πάγκο αυτή τη φορά και δικαίωσε τον προπονητή του, Δημήτρη Ιτούδη, με τη συνέπειά του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη-πρόκριση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ακόμη ένα (14) Final Four Ευρωλίγκας (15-17/5, Μαδρίτη).

Έχοντας... ξεμπερδέψει με τον έναν «αιώνιο» του ελληνικού μπάσκετ, ο 28χρονος Γάλλος γκαρντ εξήγησε πως δεν έχει πρόβλημα να βρει μπροστά του και τον άλλον.

-Απ' το 41-45 στο 27' στο τελικό +19. Είναι η διαφορά αντιπροσωπευτική όλων όσα συνέβησαν στο παρκέ;

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο αυτή τη φορά, προφανώς γιατί νικήσαμε. Παρόλα αυτά ήταν μία σκληρή αναμέτρηση, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια και πετύχαμε το στόχο μας. Αρχίσαμε καλά και μετά προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, μη έχοντας ξεχάσει τι συνέβη στο Game 3 και προσπαθώντας να αποτρέψουμε πιθανή επανάληψη. Επομένως κάναμε καλή δουλειά.


-Πόσο... βοήθησε σ' αυτό η αστοχία του Παναθηναϊκού πίσω απ' τα 6,75μ. (4/21τρίπ.);

Ένα απ' τα κλειδιά της νίκης ήταν τα τρίποντα του Παναθηναϊκού. Ευστόχησαν 16 φορές στο Game 3, στο οποίο πήραν και 20 πόντους απ' τους αιφνιδιασμούς. Προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε αυτή τη φορά, το κάναμε και νομίζω πως ελέγξαμε πολύ καλά την άμυνά μας, συμπληρώνοντας την εκτέλεση του πλάνου μας.

-Εσύ δεν είχες πρόβλημα ούτε την τελευταία φορά (19π. με 4/8δίπ., 3/5τρίπ., 2/2β., 3ρ., 5ασ., 1κλ., 2λ. σε 26:13), ούτε τώρα (18π. με 2/7δίπ., 4/4τρίπ., 2/3β., 2ρ., 1ασ., 2κλ., 3λ. σε 27:40). Να υποθέσω πως έκανες μπάνιο με κρύο νερό, αναζητώντας κάτι δροσιστικό;

(γέλια) Απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να σουτάρω, την παίρνω. Αλλά πρόκειται για ομαδικό άθλημα. Η νίκη ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς.

-Πόσο διαφορετικές ήταν οι αναμετρήσεις στη Μόσχα και στο ΟΑΚΑ;

Νομίζω πως με τη μεταφορά της σειράς στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός βγήκε να δώσει... μόνο μία αναμέτρηση. Δεν είχε τίποτα να χάσει. Είχαν ήδη κάνει δύο ήττες κι άλλη μία θα τους άφηνε εκτός συνέχειας. Αλλά νομίζω πως τους επιτρέψαμε κι εμείς να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό πάντα είναι λάθος απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι... άλλη ομάδα μπροστά στο κοινό του. Αλλά τώρα ήμασταν πολύ καλύτεροι.

-Είτε στους Σπερς είτε στους Ράπτος ο χρόνος συμμετοχής σου ήταν περιορισμένος, ενώ είχες την ατυχία να γίνεις ανταλλαγή στα μισά της χρονιάς του περσινού τίτλου. Να υποθέσω πως η επιστροφή σου στην Ευρώπη σε μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έγινε μόνο για τα περισσότερα λεπτά;

Θέλω να παίζω, θέλω και να κερδίζω. Μαζί. Όχι να παίζουν οι άλλοι και να κερδίζω κι εγώ. Κάναμε μερικές ήττες πριν από λίγο καιρό, αλλά ευτυχώς είμαστε σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή. Θα δούμε μέχρι πού θα φτάσουμε.

-Ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-2 της Μπαρτσελόνα κι έχει τον πρώτο λόγο να σας κάνει παρέα στο Final Four, όπου απέναντί του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει καλές αναμνήσεις τα τελευταία χρόνια. Παίζει καθόλου ρόλο η παράδοση, ιδίως όταν την έχουν ζήσει αρκετοί παίκτες σας;

Προσπαθούμε να μη κοιτάμε πίσω, παρότι πολλοί παίκτες είναι στην ομάδα εδώ κι αρκετά χρόνια. Όχι πως δεν ξέρω τι έγινε στα περασμένα Final Fours απέναντι στον Ολυμπιακό ή όχι. Αλλά δεν έχει σημασία με ποιον θα παίξουμε στον ημιτελικό. Έχουμε μία νέα ομάδα, είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και θα δούμε. Όποια ομάδα κι αν προκριθεί.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ