2012-05-04 10:58:05
Φωτογραφία για Χανιά: Έφριξαν τουρίστες βλέποντας κουτάβια να χαροπαλεύουν στην άμμο
Μπροστά σε ένα θέαμα που καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τον "πολιτισμό" που χαρακτηρίζει ορισμένους βρέθηκαν χτες Ολλανδοί τουρίστες στο Κολυμπάρι Χανίων. Οι τουρίστες που έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία έμειναν άφωνοι όταν αντίκρυσαν 10 ημιθανή κουτάβια εγκατελελειμμένα στην άμμο.

Ιδιαίτερα αναστατωμένοι κατήγγειλαν το περιστατικό στην τοπική αστυνομία ενώ επικοινώνησαν και με τον φιλοζωϊκό σύλλογο των Χανίων "Η προστασία των Ζωων" ζητώντας να γίνει κάτι για τα σκυλιά.

Απο την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη μιλώντας στο zoosos.gr ανέφερε «Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, αυτό που τόσο καιρό βροντοφωνάζουμε! Όλοι οι σύλλογοι στα Χανιά είναι πλέον γεμάτοι από ενήλικα ζώα και κουτάβια, τα περισσότερα εκ των οποίων φιλοξενούνται και στα σπίτια των εθελοντών".

Υπολογίζεται, ότι πρόκειται για περισσότερα από 800 ενήλικα και περισσότερα από 100 κουτάβια. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε ολόκληρο το νομό βρίσκονται και περιφέρονται περισσότερα από 6.000 αδέσποτα.


Διαρκες έγκλημα

" Οι εγκαταλείψεις ιδιόκτητων ζώων είναι διαρκές φαινόμενο. Μάλιστα φόλες έγινε γνωστό ότι αυτές τις μέρες έπεσαν σε τρεις περιοχές της πόλης των Χανίων. Στην Χαλέπα (πλατεία Ιναχωρίου) η δυσοσμία από τη σήψη των νεκρών ζώων, που κάποιοι δηλητηρίασαν ρίχνοντας φόλες, είναι μεγάλη.

Τα παιδιά σοκαρισμένα αντικρίζουν τα πτώματα των ζώων. Το γεγονός κατάγγειλε στον σύλλογό μας επώνυμα κάτοικος της περιοχής, η οποία μίλησε και σε τοπικό κανάλι, κατόπιν προτροπής μας.

Στον Αϊ Γιάννη - όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής - δηλητηρίασαν ιδιόκτητα ζώα και αδέσποτα. Πρέπει να αναφέρουμε, ότι και οι δύο καταγγέλλοντες ανέφεραν, πως οι φόλες είναι διαρκές έγκλημα στην περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις υποθέτουν ποιος είναι ο εγκληματίας και θα το θέσουν υπόψη της Αστυνομίας στις μηνύσεις, που θα καταθέσουν.

Πλησίον του οικισμού του Ναυστάθμου φόλες σήμερα εξολόθρευσαν ανυπεράσπιστα ζώα." ανέφερε η ίδια ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ