2015-04-24 04:28:09
Φωτογραφία για Λαζάνια με κιμά & μοτσαρέλα
Υλικά

500 γρ λαζάνια 800 γρ κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας

1 κρεμμυδάκι

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο

300 γρ πολτό ντομάτας

1 φλ. Κόκκινο κρασί

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Αλάτι , πιπέρι,

για την μπεσαμέλ

100 γρ αλέυρι μαλακό για όλες τις χρήσεις

100 γρ φρέσκο βούτυρο

1 γαλα

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει με το ελαιόλαδο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κιμά και το σκορδάκι ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να καβουρδίζεται στην συνέχεια σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, αλατάκι και πιπέρι. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει.

Για την μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το φρέσκο βούτυρο και όταν αρχίσει να ζεσταίνετε αρκετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο ζεστό νεράκι εάν χρειάζεται και είναι έτοιμο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεματάμε τα λαζάνια αλατισμένα για μισό λεπτό σε καυτό νεράκι. Βουτυρώνουμε το σκεύος στο πάτο απλώνουμε στην συνέχεια την πρώτη στρώση με τα λαζάνια προσθέτουμε από πάνω κιμά μπεσαμέλ και τη μισή μοτσαρέλα, μετά η δεύτερη στρώση πάλι λαζάνια, κιμά μπεσαμέλ μοτσαρέλα..Στο τέλος λιώνουμε λίγο βουτυράκι στην επιφάνεια της μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180 για 40 με 50 λεπτα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ