2015-04-24 13:24:07
Φωτογραφία για Απλήρωτες εφημερίες 5 μηνών στους γιατρούς της Πάτρας!
Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί της Πάτρας, καθώς έχουν να πληρωθούν δεδουλευμένες εφημερίες από τον Νοέμβριο του 2014!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατήγγειλε ως αδιανόητη τη στάση πληρωμών εδώ και 5 μήνες, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία απαξιώνει την ιατρική επιστήμη και τους νέους επιστήμονες, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

«Παρότι είχαμε λάβει δέσμευση ότι θα επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.  Η μόνη υπόσχεση που έχουμε πάρει είναι ότι στις 27 Απριλίου θα πληρωθούν οι εφημερίες του 2014» δηλώνει στο patrisnews.com η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου και συμπληρώνει: «Δυστυχώς για τα χρήματα του α΄ τριμήνου του 2015 δεν είχε προβλεφθεί η δέσμευσή τους, συνεπώς αυτό το ποσό μπαίνει αναγκαστικά στο συνολικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης της χώρας, κάτι που καθιστά υπαρκτή την αβεβαιότητα για το αν και πότε θα πληρωθούν».


H κ.Μαστοράκου στηλιτεύει τη συγκεκριμένη πρακτική, τονίζοντας ότι ουσιαστικά οι νέοι γιατροί ωθούνται στο να εγκαταλείψουν τη χώρα προς αναζήτησης καλύτερης τύχης σε κράτη που αναγνωρίζουν την αξία τους και τους προσφέρουν καλύτερη επαγγελματική προοπτική.

«Αυτό που μας ευαισθητοποιεί είναι ότι νέοι ειδικευόμενοι γιατροί, που αμείβονται με 850 ευρώ, έκαναν μαύρο Πάσχα, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους και δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να φύγουν από την Ελλάδα» δήλωσε στο Patrisnews.com η κ.Μαστοράκου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, έχουν αποχωρήσει τα 350 από τα 2000 μέλη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ