2015-04-24 19:04:39
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απάτες
Συνελήφθησαν εννέα (9) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ (8) επιπλέον συνεργοί τους Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ για οπλοκατοχή

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (67) περιπτώσεις

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -5.842- ευρώ, ένα (1) περίστροφο, μία (1) καραμπίνα, φυσίγγια, στιλέτα, τρία (3) οχήματα και πλήθος κλεμμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, απάτες και κλοπές στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Συνελήφθησαν, χθες (23-4-2015) το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου, από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, του Τ.Α. Ζεφυρίου, της ΕΚΑΜ, της Ο.Π.Κ.Ε., και του Τ.Ε.Ε.Μ., εννέα (9) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ηλικίας 21 έως 55 ετών. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ (8) επιπλέον συνεργοί τους.


Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ για οπλοκατοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει το τελευταίο έτος εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ένοπλες και μη ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απάτες σε βάρος εμπόρων τροφίμων και άλλων ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή Ζεφυρίου και Αχαρνών. Τα μέλη της ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους και η δράση τους ήταν μεθοδική και οργανωμένη. Για την επίτευξη του σκοπού της η σπείρα ήταν εφοδιασμένη με κατάλληλο εξοπλισμό (πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV , πιστόλια, καπέλα τύπου τζόκεϊ, κουκούλες full face κλπ).

Ειδικότερα, μέλη της σπείρας είτε εντόπιζαν μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, αγγελίες για πώληση εμπορευμάτων και αντικειμένων, είτε εμφανίζονταν οι ίδιοι ως έμποροι ή πωλητές εμπορευμάτων, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια, ένα μέλος της σπείρας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιδιώτες και συμφωνούσαν για την αγοραπωλησία. Μετά, συμφωνούσαν η συνάντηση και η συναλλαγή να πραγματοποιηθεί σε κάποιο σημείο στις περιοχές Αχαρνών και Ζεφυρίου, δίνοντας εσκεμμένα λανθασμένη διεύθυνση, ώστε να παραπλανήσουν τα θύματά τους και να τα καθοδηγήσουν στο τελικό σημείο συνάντησης πλησίον του καταυλισμού ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, για να έχουν το χρονικό περιθώριο να οργανώσουν τον τρόπο δράσης τους και να τους παγιδεύσουν.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, σχετικά με τη διαδρομή, την τοποθεσία και σαφείς οδηγίες και εντολές για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσουν για την αφαίρεση των εμπορευμάτων ή των χρημάτων, μέλη της σπείρας συνόδευαν με δικό τους όχημα ή επιβιβαζόμενοι στο όχημά του εκάστοτε θύματος και τους καθοδηγούσαν στο τελικό σημείο συνάντησης. Εκεί τους περίμεναν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τα οποία με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή όπλων αφαιρούσαν εμπορεύματα, χρηματικά ποσά και μερικές φορές τα ίδια τα οχήματα και διέφευγαν όλοι μαζί στον καταυλισμό.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εξήντα επτά (67) περιπτώσεις εκ των οποίων :

Δεκαεννέα (19) ληστείες

Σαράντα μία (41) απάτες

Επτά (7) κλοπές

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των -5.842- ευρώ, ένα (1) περίστροφο, μία (1) καραμπίνα, φυσίγγια, στιλέτα, ένα (1) πολυτελές αυτοκίνητο, ένα (1) τετράτροχο μηχανάκι, ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και πλήθος κλεμμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ