2015-04-25 11:05:43
Φωτογραφία για ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) συναντάται το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κυρώθηκε με 156 θετικές ψήφους, αυτές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μια εκρηκτική συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΕΝΠΕ και στη συνέχεια στις 15:00 θα δεχτεί την ΚΕΔΕ. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά από αίτημα της Ν.Δ. και του ΚΚΕ επί της αρχής και του άρθρο 1 του νομοσχεδίου, «όχι» ψήφισαν 104 βουλευτές της Ν.Δ., του Ποταμιού, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Ψήφισαν συνολικά 260 βουλευτές.

Νωρίτερα, η συζήτηση είχε σημαδευτεί από μεγάλη οξύτητα με αφορμή την ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της ΠΝΠ η οποία τελικά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Απ' την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί η «συνταγματική επιτροπή» που προέκυψε με την ΠΝΠ, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την εξαίρεση από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, των χρήματα που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ