2015-04-25 12:56:07
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά ίσως φτάσουμε ως την «τελευταία στιγμή»
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα και οι εταίροι-πιστωτές δεν απέχουν πολύ από μια συμφωνία εξέφρασε... ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παρά την απόσταση που φάνηκε στο Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg που θέλουν τους ομολόγους του να εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον «τζογαδόρο» και «ερασιτέχνη».

«Πιστεύω πως βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Η απόσταση από μια συμφωνία είναι αντιστρόφως ανάλογη από την ποσότητα καπνού φωτιάς και θειαφιού που υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euronews ο υπουργός Οικονομικών.

Εκτίμησε πάντως πως οι διαπραγματεύσεις ίσως χρειαστεί να φτάσουν έως «την τελευταία στιγμή» ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου MNI, οι εταίροι έχουν δίνουν άτυπη προθεσμία έως τα τέλη Μαΐου στην Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.


Αναφερόμενος στις πληροφορίες για σοβαρή ζημιά στην προσωπική του σχέση με τους ομολόγους του στο Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των όσων ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης και την πραγματικότητα». «Είμαστε ενήλικες και συνάδελφοι. Σεβόμαστε, συμπαθούμε ακόμα ο ένας τον άλλον», προσέθεσε.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως υπήρξε «κάποια ένταση κατά διαστήματα» όταν συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε επίσης πως κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ορισμένοι συνάδελφοί του αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να αθετήσει ορισμένες πληρωμές της, με τον ίδιο όμως να απαντά άμεσα πως «δεν υπάρχει τέτοιο ‘σχέδιο Β’». Συμπλήρωσε πως ένα τέτοιο σχέδιο θα ήταν «βαθύτατα αντι-ευρωπαϊκό».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ