2015-04-26 10:15:14
Φωτογραφία για ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΛΙΜΟΥ
Ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας κ. Ζαρώτης μίλησε στους γονείς για τα "θέλω" των παιδιών.

Με μεγάλη συμμετοχή των γονέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Άλιμο Σεμινάριο με θέμα την Αθλητική Ψυχολογία. Ο βασικός ομιλητής του Σεμιναρίου ήταν ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας μας κ. Γιάννης Ζαρώτης ο οποίος ανέλυσε στους γονείς πολλά και άκρως ενδιαφέροντα θέματα και αξίζει να σημειώσουμε πως δέχτηκε "βομβαρδισμό" ερωτήσεων.

Το κοινό του Σεμιναρίου αποτελούνταν κατά 90% από μαμάδες και πολλές εξ' αυτών ζήτησαν να γίνει ακόμη ένα Σεμινάριο για μπαμπάδες με σκοπό ο κ. Ζαρώτης να τους εξηγήσει τα λάθη στα οποία υποπίπτουν στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής διαπαιδαγώγησης. Ο κ. Ζαρώτης στην διάρκεια 1,5 ώρας ομιλίας του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αποτελέσματα μιας έρευνας με θέμα "Τι θέλουν τα παιδιά που αθλούνται από τους γονείς τους". Τα αποτελέσματα της έρευνας καθήλωσαν τους γονείς οι οποίοι ρωτούσαν συνεχώς για το σωστό και το λάθος με τον Αθλητικό Ψυχολόγο της Ακαδημίας μας να εξηγεί πως αυτά είναι τα "θέλω" των παιδιών και άλλα είναι σωστά και άλλα λάθος.


Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι το φαινόμενο "ταλαντούχος αθλητής". Ο κ. Ζαρώτης μίλησε επί ώρα γι΄αυτό το ζήτημα επισημαίνοντας πως και στο σχολείο τα παιδιά μετά από κάποια ηλικία δεν μπορεί να βασίζονται στην καλή τους αντίληψη την ώρα της παράδοσης αλλά πρέπει να διαβάζουν και να "δουλεύουν" σκληρά για να πετύχουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο!

Τα Σεμινάρια Αθλητικής Ψυχολογίας και Διατροφής, τα οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού, θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα με επισκέψεις και σ' άλλες Σχολές του Δικτύου εντός και εκτός Αττικής.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ