2015-04-26 11:06:11
Φωτογραφία για Ecofin και Κομισιόν: Δεν υπάρχουν σχέδια Β, Γ ή Δ για την Ελλάδα, μόνο παραμονή στο ευρώ
Με την κοινή θέση για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ολοκληρώθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας οι συνοδοί των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ (Ecofin), υπογραμμίζοντας πως δεν εξετάζονται άλλα σενάρια. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε Γ, ούτε Δ, ούτε Ε...» είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν, με τις αναφορές και των υπολοίπων υπουργών να κινούνται στο ίδιο έδαφος. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β» είπε από την πλευρά της Κομισιόν και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών, Ντούσαν Μράμορ, θέλησε να διευκρινίσει ότι με τη χθεσινή του αναφορά για «σχέδιο Β», δεν αναφερόταν στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά στις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαβουλεύσεις και την ανάγκη εξεύρεσης άλλης διαδικασίας.

Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σιβυλλική δηλωση του Β.Σόιμπλε, που εμφανίστηκε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο
. O κ. Σόιμπλε, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου Μέρκελ οτι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, απάντησε θετικά, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι βέβαιο οτι η αποφασιστικότητα της καγκελαρίου αρκεί. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σχέδιο Β, περιορίστηκε στο ότι «δεν ρωτά κανείς υπεύθυνους πολιτικούς αν υπάρχουν εναλλακτικές».

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) αναγνώρισαν, πάντως, το Σάββατο στη Ρίγα πως η διαδικασία που ακολουθείται εσχάτως στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές είναι ως ένα βαθμό προβληματική. Απο την άλλη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αντέτεινε οτι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τις οποίες καθυστερήσεις και άφησε να εννοηθεί οτι ως ένα βαθμό αυτές οφείλονται και σε κάποιες δογματικές εμμονές ορισμένων κρατών της ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γκέργκ Σέλινγκ, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ