2015-04-26 21:11:28
Φωτογραφία για Στα άκρα οι κάτοικοι της Πάτμου, εμπόδισαν την αναχώρηση του γιατρού
Οι κάτοικοι και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτμου, αποφάσισαν... να πάρουν την μοίρα του νησιού στα χέρια τους και προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ να μετακινήσει τον γιατρό στους Λειψούς ώστε να καλύψει τις εκεί ανάγκες, αφήνοντας ένα νησί των 6000 κατοίκων με μια μόνο γιατρό Γενικής Ιατρικής, προκάλεσε την οργή και τον δίκαιο ξεσηκωμό των Πατμίων, που μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν να παρεμποδίσουν την αναχώρηση με το "Ν. Κάλυμνος" του ιατρού Γιώργου Τσουκαλά. 

Με ψήφισμά του το ΔΣ, διατύπωσε την βούλησή του να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων και τονίζει την σπουδαιότητα να παραμείνει ο γιατρός στο νησί.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που παρόμοιες καταστάσεις έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους των μικρών νησιών της περιοχής μας και καταδεικνύεται τόσο η υποβάθμιση και διάλυση της Δημόσιας Υγείας όσο και η εγκατάλειψη των νησιών.


Οι κάτοικοι των ακριτικών αυτών περιοχών, έχουν πλέον κουραστεί να ακούνε από το στόμα των πολιτικών να τους αποκαλούν "ηρωικούς ακρίτες", να τους επαινούν γιατί "φυλάνε Θερμοπύλες" στην εσχατιά του Αιγαίου και παράλληλα να υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα ζωής στα νησιά και να οδηγούνται στην ερήμωση. Έχουν αγανακτήσει να θυμούνται την περιβόητη ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ μόλις πατήσουν το πόδι τους στα νησιά και να την ξεχνάνε αμέσως μόλις αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα.

Οι δυναμικές ενέργειες των κατοίκων της Πάτμου με το ΔΣ του νησιού επικεφαλής, αποτελεί παράδειγμα για όλους του νησιώτες, που δεν πρέπει να επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους και την υπονόμευση της υγείας των παιδιών τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ