2015-04-27 10:36:09
Φωτογραφία για Οικολογική... βόλτα στην Ξάνθη! 11 ηλεκτρονικά οχήματα στον πρώτο αγώνα Eco-Rally
Την οικολογική τους... βόλτα στην Ξάνθη πραγματοποίησαν την... Κυριακή 11 συνολικά ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον αγώνα Eco-Rally.

Πρόκειται για ηλεκτρονικά οχήματα από διάφορα μέρη της χώρας αλλά και το εξωτερικό τα οποία συμμετείχαν στην αγώνα απόδοσης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή. Τα οχήματα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Λιμνίου ενώ στις 10.30 ξεκίνησε ο αγώνας, με τα αυτοκίνητα να παίρνουν θέση στην γραμμή εκκίνησης με διαφορά ενός λεπτού.

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους και μια αποστολή από τη γειτονική Βουλγαρία αποτελούμενη από δημοσιογράφους, που καλύπτουν θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, και οι οποίοι πέραν της συμμετοχής τους φρόντισαν να καλύψουν το γεγονός ώστε να το μεταφέρουν στα Μέσα που εργάζονται.

Της έναρξης του αγώνα προηγήθηκε διοικητικός και τεχνικός έλεγχος ενώ τα οχήματα που ξεκίνησαν από την πόλη κατευθύνθηκαν στην ορεινή Σταυρούπολη από εκεί στη συνέχεια μετέβησαν στα Άβδηρα ενώ στο τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής, επέστρεψαν και πάλι στην πόλη της Ξάνθης.


Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), με συνδιοργανωτές τους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Σωματείο Πτυχιούχων Επισκευαστών Αυτοκινήτων "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ" και σε συνεργασία με την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης, στα πλαίσια εκδηλώσεων σχετικών με την ηλεκτροκίνηση.

Άλλωστε το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και σχετική ημερίδα, με θέμα «Ηλεκτροκίνηση: τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές» κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ηλεκτρονικά οχήματα και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, καθώς και το ποια είναι η παρούσα κατάσταση στη χώρα.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ