2015-04-27 12:00:19
Φωτογραφία για Οκτωνιά: Παιδί έσωσε τον πατέρα του από βέβαιο θάνατο!
Τον έσωσε ο γιος του δίνοντας του τις πρώτες βοήθειες "Κράτησα στα χέρια μου τον πατέρα μου νεκρό και κατάφερα να του ξαναδώσω ζωή. Είναι δεδομένο ότι αν δεν είχε πραγματοποιηθεί αυτή η εκπαίδευση ο πατέρας μου δεν θα ζούσε αυτή τη στιγμή." μας είπε ο γιος, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας των εθελοντών του χωριού.

Ο άτυχος ηλικιωμένος  βρισκόταν έξω από το σπίτι του στη Μουρτερή όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε, δίπλα του βρίσκονταν ο γιος του, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό και άμεσα εφάρμοσε την μέθοδο ΚΑΡΠΑ, με θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις κατάφερε να τον επαναφέρει. Για πέντε λεπτά περίπου ο άνθρωπος αυτός δεν βρισκόταν στη ζωή, επειδή όμως η γνώση είναι όπλο  μ’ αυτό πολεμήθηκε ο θάνατος και ηττήθηκε.

Στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κύμης προσήλθε στο σημείο του συμβάντος και παρέλαβε τον ασθενή για το νοσοκομείο. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Νίκο Κόκκο ο οποίος είναι υπεύθυνος του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας. Αμέσως βρέθηκε στο σημείο και έτσι σώθηκε ο πατέρας μου" μας είπε.

Αυτή τη στιγμή ο ηλικιωμένος νοσηλεύετε στο Γ.Ν Χαλκίδος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ