2015-04-28 06:59:06
Φωτογραφία για Γερμανική ποιότητα και δύναμη
Αν αφήσουμε στην άκρη το αγαπημένο Mini, γιατί είναι μια μοναδική ιδέα που... έχει και ελληνικά στοιχεία λόγω της έμπνευσης του Αλεκ Ισιγόνη, ο πιο ζηλευτός εκπρόσωπος στην κατηγορία των μικρών premium αυτοκινήτων είναι το δημοφιλές Audi A1.

Για μένα το Α1 είναι το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της μάρκας με σήμα τα πέντε δαχτυλίδια. Δεν υποτιμώ την αξία του «μοσχοπουλημένου» Α3 και του πρωτοποριακού Q3, αλλά εκτιμώ ότι το Α1είναι «όλα τα λεφτά». Φτηνό δεν το λες, όμως το καλό πράγμα αξίζει.

Το ανανεωμένο Α1 έχει περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει την προσοχή και των Ελλήνων υποψήφιων αγοραστών. Το πιο καινούργιο σημαντικό ατού του μικρότερου μοντέλου της premium μάρκας είναι η προσθήκη του τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. TFSI, ισχύος 95 ίππων.

Οταν συνδυάζεται με πεντάρι κιβώτιο, πιάνει τα πρώτα 100χλμ./ώρα σε 10,9’’ και η τελική είναι 186 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το εργοστάσιο. Οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 97 γρ./χλμ., οπότε δεν επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Από 16.240 ευρώ.


Με το αυτόματο κιβώτιο S Τronic επτά σχέσεων οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες, οι εκπομπές CO2 102 γρ./χλμ, 92 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, αλλά το κέρδος στην άνεση είναι ανεκτίμητο. Από 18.240 ευρώ. Επίσης, 1.4 TFSI 125, 1.4 TFSI CoD 150 και ντίζελ 1.6 TDI 116 ίππων.

Σύστημα διεύθυνσης

Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης είναι καινούργιο. Μειώνει την υποβοήθηση καθώς αυξάνεται η ταχύτητα του οχήματος, ενώ η λειτουργία του μπορεί επίσης να τροποποιηθεί από το νέο σύστημα Audi drive select.

Ο οδηγός μπορεί να αξιοποιήσει τα διάφορα συστήματα που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό, όπως τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, με διάφορους τρόπους. Οι τροχοί είναι διαθέσιμοι σε μεγέθη έως και 18 ίντσες.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός των μοντέλων έχει εμπλουτιστεί, προσφέροντας νέες επιλογές για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση. Νέες εκδόσεις, Design και Sport.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης και νέα διακοσμητικά πακέτα ή πακέτα εξοπλισμού. Εντελώς καινούργιο είναι το διακοσμητικό πακέτο εξοπλισμού active kit, το οποίο αναδεικνύει τον αστικό χαρακτήρα του A1.

Ανάμεσα στα κορυφαία στοιχεία της είναι το MMI navigation plus, η μονάδα τηλεφώνου phone box, αλλά και το πακέτο εξοπλισμού Connect. Το τελευταίο, εκτός από πλούσιο εξοπλισμό, παρέχει συνδεσιμότητα στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου μέσω Bluetooth, αλλά και δυνατότητα πλοήγησης μέσω Navigation.

Τα S1 και S1 Sportback με 231 ίππους και μόνιμη τετρακίνηση quattro είναι οι κορυφαίες επιλογές. Επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,8’’, S1 Sportback 5,9’’. Από 33.950 ευρώ, S1 Sportback από 34.550 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ