2015-04-28 15:02:05
Φωτογραφία για ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ VD
Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε στη Βουλή μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Ή θα γίνει ρήξη ή θα προσχωρήσετε στην πολιτική μας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας τα σενάρια δημοψηφίσματος. «Η σιωπή του Ευ. Βενιζέλου για το νομοσχέδιο είναι μνημόνιο πίστης στη διαπλοκή», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «θέλετε να μας ενσωματώσετε και να γίνουμε ίδιοι με εσάς. Αυτό είναι το σχέδιό σας και των φίλων σας από το εξωτερικό».

«Ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε στην λογική του Γ. Παπανδρέου, στη λογική του δημοψηφίσματος», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Φαντάζεται δημοψήφισμα χωρίς να θυμάται τις Κάννες. Τι δημοψήφισμα; Πιστεύει ότι θα του κάνουν συμφωνία και θα τον αφήσουν να κάνει και δημοψήφισμα; Τι δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα ρήξης; Δημοψήφισμα συμψηφισμού; Έχει στο μυαλό του δημοψήφισμα Πόντιου Πιλάτου» για το οποίο δεν θα πάρει θέση. «Δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Άμα το προκηρύξει η χώρα καταστρέφεται», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «έλλειψη ειλικρίνειας και πολιτικού θάρρους. Αδυναμία να καταλήξει σε μία απόφαση» καθώς θεωρεί ότι «συνεχίζεται η βαθιά αμφιθυμία, η αδυναμία να καταλήξει σε μία στρατηγική. Η ταλάντευση θα συνεχίζεται φοβούμαι μέχρι την στιγμή της πρόσκρουσης». Ακόμη, εκτίμησε ότι «ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης είναι στρατηγικός. Δεν έχετε εντολή ρήξης ούτε εντολή μεταβολής στρατηγικής. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα». Η μόνη προοπτική, είπε, είναι «η μακροχρόνια παραμονή σε μνημόνιο. Γι’ αυτό ο Αλ. Τσίπρας δεν πρόκειται να καταλήξει σε καμία απόφαση». Εξάλλου, απέρριψε τον ισχυρισμό του Πρωθυπουργού ότι «παραπλανήθηκε» από τον Ντράγκι και τον Ντέισελμπλουμ πως θα υπάρξει χρηματοδοτική ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. «Η αλήθεια είναι ότι δεν παραπλανήθηκε. Παραπλάνησε ο ίδιος τον ελληνικό λαό. Δηλαδή τον εξαπάτησε», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «προσχωρεί σε έναν αφελή εισοδισμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επιχειρεί να εκθέσει τον Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι έχει καλή σχέση μαζί του. Τον αξιοποιεί ερήμην του, τον εκμεταλλεύεται και ουσιαστικά τον προβοκάρει. Με χαρά περιμένω να ακούσω την απάντησή του».

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού σημείωσε: «Μου έκανε εντύπωση που ο Πρωθυπουργός έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε ιδιωτικό σταθμό. Μεγάλη επιτυχία για τον σταθμό και τον δημοσιογράφο, αλλά κάτι σημαίνει που επέλεξε ιδιωτικό σταθμό για την πρώτη του συνέντευξη». «Ένας Πρωθυπουργός που μπαίνει στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης δεν λέει τέτοια πράγματα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν δίνει συνέντευξη για να επιτεθεί στους εξωτερικούς συνομιλητές του, δεν επιτίθεται και δεν προσβάλλει τους πολιτικούς αρχηγούς και δεν θέτει με τόσο έντονο τρόπο θέμα δημοψηφίσματος».

«Αυτά που είπε είναι απίστευτα. Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι η βοήθεια και η αμέριστη συνηγορία προς τους ακραίους θύτες της χώρας έχει προεξοφληθεί. Δεν έχει ανάγκη να εκτίθεστε περισσότερο. Ότι ήταν να πάρουν, το πήραν. Δεν είναι ανάγκη κατά εβδομάδα να γίνεται αυτή η άθλια απολογιστική υπέρ των δανειστών», απάντησε ο κ. Βούτσης.

Επεσήμανε ότι «τα βέλη του είναι προς την ελληνική κυβέρνηση» και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει για το 1,2 δισ. που είναι δικά μας που έφυγαν μαζί με τα 11 δισ., τα 15 δισ. που είναι το πλαφόν για τα ομόλογα, για το 1,9 δισ. που είναι χρωστούμενα από τις Κεντρικές Τράπεζες, το πακέτο Ντράγκι με την ποσοτική χαλάρωση από την οποία εξαιρέθηκε τιμωρητικά μόνο η Ελλάδα».

«Θέλουν να μας τιμωρήσουν. Εσείς και αυτοί αυτό θέλουν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη: «Όλο στη συνομωσία». «Αφήστε τις συνομωσίες στην άκρη. Είναι άγρια σύγκρουση μέσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη», του απάντησε ο κ. Βούτσης, κατηγορώντας τον κ. Βενιζέλο ότι «δεν έρχεται να καταγγείλει αυτούς που εξαίρεσαν την Ελλάδα, αλλά τον Πρωθυπουργό γιατί τα είπε, γιατί δεν έσκυψε το κεφάλι, επειδή δεν είπε "μας συγχωρείτε, είμαστε και εμείς σαν τους άλλους, η Αριστερά είναι σαν τη Δεξιά"».

Η εκτίμηση του υπουργού Εσωτερικών ήταν πως εφαρμόζεται το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται και ένα σχέδιο για να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τους άλλους. «Παρένθεση δεν θα γίνει η κυβέρνηση. Ακόμη παλεύετε μαζί με τους άλλους πυλώνες της διαπλοκής για να γίνει παρένθεση», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε εκφράζοντας την «ολόπλευρη» στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη: «Έχετε καταλάβει ότι ο λαός θα στηρίξει. Γι’ αυτό προσπαθείτε να υποσκάψετε πρόσωπα. Δείτε κάθε εβδομάδα ποια πρόσωπα επιλέγονται από το μακρύ σας χέρι και από το κοινό γραφείο Τύπου».

Το εναλλακτικό σχέδιο, η «φαντασίωση», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βούτσης, είναι «να μας ενσωματώσετε και να γίνουμε ίδιοι με εσάς. Αυτό είναι το σχέδιό σας και των φίλων σας από το εξωτερικό». «Μισθοί και συντάξεις δεν αρκούν για την οικονομία της χώρας, μας ενδιαφέρει να πάμε σε σειρά συμφωνιών», τόνισε και προανήγγειλε ότι με την μεγάλη συμφωνία με τους δανειστές θα υπάρξει «γενναία απομείωση του χρέους κάτω από το μισό που θα έρθει το καλοκαίρι».

«Σας δίνω το όνομα ενός από όσους πάνε να τορπιλίσουν την συμφωνία: Δημήτρης Στρατούλης. Παίρνει τα λεφτά του ΑΚΑΓΕ με την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εκτίμησε πως «μόλις το μάθουν οι δανειστές αυτό θα μπλοκάρει όλη την συμφωνία». «Αν κάνετε τέτοιες πράξεις πάει να πει ότι δεν θέλετε συμφωνία. Είναι εντιμότερο να το πείτε εδώ παρά να ρίξετε τις ευθύνες κλαίγοντας σε άλλους», υπογράμμισε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ