2015-04-29 20:59:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Γατοπούλου εναντίον Πελετίδη - Εξαιτίας του παραιτήθηκα από τη θέση της εκτελούσας χρέη Διοικήτριας του Καραμανδανείου
Την παραίτησή της από τη θέση της εκτελούσας χρέη Διοικήτριας Καραμανδανείου και απο την θέση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας Καραμανδανείου, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Κατερίνα Γατοπούλου, "πυροβολώντας" εναντίον του Δημάρχου της Πάτρας και Προέδρου του Καραμανδανείου Κώστα Πελετίδη.

Αναφέρει η κ. Γατοπούλου: "Mε πολλή πίκρα και μεγάλη θλίψη σας στέλνω αυτό το κείμενο που συνοπτικά περιγράφει την αιτία παραιτήσεως μου και απο την θέση της εκτελούσας χρέη Διοικήτριας Καραμανδανείου και απο την θέση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας Καραμανδανείου.

Όπως είναι γνωστό,με την υπ΄αριθμ 12/22-8-2012 Απόφαση του Δ.Σ. του Καραμανδανείου Νοσ. ψηφίσθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μου Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας.

Μετά την αναβάθμιση του κ.Στακιά, από την θέση Διοικητή Καραμανδανείου στην θέση Διοικητή 6ης ΥΠΕ, και επειδή το Νοσοκομειο μας έμεινε χωρίς Διοικητή από αρχές Οκτώβρη, και δεδομένου ότι στο Καραμανδάνειο ΔΕΝ προβλέπεται θέση Αναπληρωτή Διοικητή , εκ των πραγμάτων και χωρίς ποτέ να το έχω επιδιώξει, εκτελώ καθήκοντα Διοικήτριας -υπό την θεσμική μου ιδιότητα ως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας- και βάσει του ισχύοντος Νόμου 3329/2005 άρθρο 7 παράγρ. 4.


Ο κ. Πελετίδης ανέλαβε Δήμαρχος τον Σεπτέμβριο και Πρόεδρος του Καραμανδανείου, επειδη το Καραμανδάνειο είναι κληροδότημα και έτσι ορίζει η επιθυμία του Ευεργέτη-Διαθέτη. Παράλληλα υπάρχει Διοικητής, όπως σε όλα τα Νοσοκομεία.

Στις επανειλλημένες προτάσεις μου για συνάντηση συνεργασίας ώστε ως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας να του εκθέσω τα προβλήματα και των ιατρών αλλά και των επιστημόνων, πολλών κ διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι υπάγονται σε μένα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ.

Τον Οκτώβριο άρχισα να εκτελώ καθήκοντα Διοικητή, όπως προανέφερα. Το πρώτο χρονικό διαστημα τον εύρισκα στο τηλέφωνο και του ζητούσα, ως Διοικήτρια πλέον, συνάντηση (όπου κ όποτε διευκολυνόταν) συνεργασίας μαζί του ΥΠΕΡ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, την οποία με δική του αποκλειστική ευθύνη ΔΕΝ υλολοίησε ΠΟΤΕ!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ΔΕΝ απαντούσε καν στις κλήσεις μου, ενω εγνώριζε τα τηλέφωνά μου. Αναγκάστηκα, για να μην ενοχλώ, να απευθύνομαι σε σταθερά τηλ. της Δημαρχείας. ΔΕΝ επικοινώνησε ΠΟΤΕ μαζί μου, ώστε να έχουμε μία minimum έστω συνεργασία για το Νοσοκομείο που τόσα προσφέρει!

Μεγάλη Τρίτη του απέστειλα με τον κλητήρα του Νοσοκομείου προς υπογραφή την κανονική μου άδεια, αρκετων ημερών, λόγω αναχωρήσεώς μου στο εξωτερικό. Προσπάθησα βεβαίως να τον ενημερώσω τηλεφωνικά, αλλά η συνήθης τακτική του Δημάρχου προς την Διοικήτρια του Καραμανδανείου, της πλήρους σιωπής και απαξίωσης, συνεχίστηκε για άλλη μία φορά! Δεν απαντούσε ούτε σε κλήσειςούτε σε μηνύματά μου.

Πήγα στην Αμερική, παρέμεινα εκεί 15 ημέρες, γύρισα στην Ελλάδα, επέστρεψα στο Καραμανδάνειο, η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ παρέμενε καταχωνιασμένη στα συρτάρια του Δημαρχείου ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ!! Παρά τα εκ νέου αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά μου σε γραμματεις και γραμματείς, παρά τα αλλεπάλληλα τηλέφωνα αρμόδιων διοικητικών υπαλλήλων του Καραμανδανείου να υπογραφει επιτέλους η άδεια της Διοικήτριας, το πείσμα του κ. Δημάρχου ανυποχώρητο.

Επειδή του είχα αποστείλει, προ Πάσχα και την έκθεση αξιολόγησής μου, συμβιβάστηκα στο να μου υπόγράψει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ !

Και αφού και υπάλληλοι του Καραμανδανείου κι εγώ, εξηγούσαμε παντου, ότι αυτή η υπογραφή ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΚΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 6ης ΥΠΕ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο κ΄Στακιάς είχε ήδη φύγει, και (τότε,δηλ προ Πάσχα )ο κ.Γιαννόπουλος δεν είχε καν αναλαβει.

Κρατώ στην διάθεσή σας τα μηνύματα που έχω αποστείλει από το κινητό μου στο κινητό του κ. Πελετίδη, είτε για να μου υπογράψει την άδειά μου, είτε για να έχουμε συνεργασία για το συμφέρον του Νοσοκομείου, το οποίο όπως πανθομολογείται πολύ ικανά και δραστήρια διοίκησα όλους αυτούς τους μήνες, παρά τα πολλά παράλληλα επιστημονικά και εργασιακά μου καθήκοντα, με τα οποία ήμουν επιφορτισμένη (εγώ και όχι οι διορισμένοι Διοικητές).

Λυπάμαι που το δημοσιοποιώ, αλλά ο κ Πελετίδης ΔΕΝ σεβάστηκε ΟΥΤΕ την (αμισθί) πολύμηνη προσφορά μου, ούτε την Ιατρική Δεοντολογία μεταξύ μας, ούτε το δικαίωμά μου ως εργαζόμενης στην κανονική της άδεια. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ? Απάντηση δεν έχω, αφού κάθε προσπάθεια επικοινωνίας έπεσε στο κενό.

'Ολα τα ανωτέρω και λόγοι αξιοπρέπειας με οδήγησαν στην σημερινή παραίτησή μου, για την οποία ηθικά και πρακτικά υπεύθυνος είναι ο κ Πελετίδης.!"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ