2015-04-30 10:52:09
Φωτογραφία για Ηλεία: Διαμαρτυρίες για το λιμάνι Παλουκίου - Χωρίς μεροκάματο οι αλιείς της περιοχής
Πολύ «ασφαλές» αποδεικνύεται το λιμενικό καταφύγιο του Παλουκίου στην Αμαλιάδα. Σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να εξέλθουν ή να εισέλθουν τα σκάφη, λόγω της κλειστής διόδου από την μεταφερόμενη - από τα κύματα - άμμο. Το πρόβλημα απασχολεί χρόνια τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων σκαφών και κυρίως τους αλιείς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή με τα καΐκια τους.

Όμως ενώ τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιείτο σε συχνά χρονικά διαστήματα καθαρισμός στο δίαυλο στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου, το φετινό χειμώνα δεν έγινε καμία τέτοια κίνηση. Όμως μετά την απραξία των τελευταίων μηνών, οι αλιείς διαμαρτύρονται καθώς έχουν χάσει το μεροκάματό τους και δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ζητούν από τη δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη του αλιευτικού καταφυγίου να φέρει τα απαραίτητα μηχανήματα και να προβεί στη διάνοιξη του διαύλου, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το γραφικό λιμανάκι του Παλουκίου και να βγουν και πάλι στη θάλασσα για να «κυνηγήσουν» το μεροκάματό τους.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ