2015-04-30 15:35:23
Φωτογραφία για ΠΕΤΓΟΥΕΪ : ΠΟΙΟ FINAL 4; ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!
Τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στο Final 4, ανήκουν στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο, περιμένει και θα κρίνει πιθανότατα οριστικά το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Άποψη που συμμερίζεται ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπακού μίλησε στον «Γαύρο», τόνισε πως στο μυαλό των ερυθρόλευκων είναι μόνο το πώς θα νικήσει η ομάδα το Σάββατο, συμπλήρωσε πως το Final 4 μπορεί να περιμένει, ενώ αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη.

«Οφείλουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάνουμε το τελευταίο καιρό. Να βγούμε έξω και να παίξουμε την άμυνα που θα μας δώσει και το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι, όπως και το πλάνο μας για το παιχνίδι. Εχουμε τις βάσεις και τις εντολές και το μοναδικό, πλέον, που απομένει είναι… οι πράξεις, μέσα στο παρκέ. Να μπούμε στο ματς με τον σωστό χαρακτήρα. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε καλά», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.


Για το κατά πόσο εύκολο είναι να γυρίσει κανείς το... τσιπάκι, μετά τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα: «Ναι, τώρα, πίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πίσω στις υποχρεώσεις. Αυτό είναι το μπάσκετ. Γεμάτο παιχνίδια. Οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος και έτοιμος κάθε φορά, για να πατήσεις καλά στα πόδια σου. Το μυαλό μας ακόμα δεν είναι στη Μαδρίτη. Γιατί έχουμε παιχνίδια, όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι κομβικό, αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας. Οπότε δεν γίνεται να το παραμερίσουμε αυτό και να κοιτάξουμε το Final 4. Εχουμε τον Παναθηναϊκό μπροστά μας, κάναμε κάποια λάθη με τον Πανιώνιο, που οφείλουμε να τα διορθώσουμε και πρέπει να είμαστε στο έδαφος».

Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού σκέφτονται το +6 του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ: «Δεν κοιτάμε τη διαφορά. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτούμε τους έξι πόντους του πρώτου παιχνιδιού. Θέλουμε και θα πάμε να κερδίσουμε. Σε κανένα σημείο δεν κοιτάμε τους πόντους και καμία διαφορά αυτήν τη στιγμή και έχουμε ως σκοπό να φύγουμε νικητές από την έδρα τους».

Για το αν η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να κρίνει το παιχνίδι του ΟΑΚΑ: «Σε κάθε παιχνίδι για μας το κλειδί είναι η άμυνα. Μπορείς να το γράφεις κάθε μέρα αυτό. Είναι το κλασικό μας στοιχείο. Εάν μπορούμε να τους επιβληθούμε με αυτόν τον τρόπο και η άμυνά μας τους καταστρέψει κάθε σχέδιο και παίζουμε με δύναμη, δεν πρόκειται να έχουμε πρόβλημα με κανέναν. Θα γίνει το δικό μας».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας μεγάλος παίκτης. Στην καλύτερή του κατάσταση. Σε κανένα σημείο δεν σκέφτεται ότι παίζει στο ΟΑΚΑ. Δεν κοιτάει έδρες ο Σπανούλης. Είναι και θα είναι έτοιμος, είναι σε τέλεια φόρμα αυτήν τη στιγμή και οφείλουμε και εμείς να είμαστε δίπλα του και να είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορούμε να λέμε, δηλαδή, «εντάξει, θα βάλει αυτός κάθε πόντο και είμαστε μια χαρά. Οφείλουμε να βγούμε έξω και να τον βοηθήσουμε και να είμαστε και εμείς θετικοί σε αυτό το κομμάτι. Εξάλλου, δεν είναι μόνο ο Σπανούλης που κερδίζει ή χάνει ένα ματς. Είμαστε όλοι μας».

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Εμείς θέλαμε να βγούμε στο παρκέ συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε μόνο τον στόχο μας. Τη νίκη. Ταυτόχρονα, όπως είναι λογικό, θέλαμε να κρατήσουμε την επίθεσή μας στα ίδια υψηλά επίπεδα, γιατί, μην ξεχνάμε ότι, έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι, το Σάββατο. Γι’ αυτό ο προπονητής μας ήταν αυστηρός σε αυτό το θέμα και ήθελε στο συγκεκριμένο ματς, με τον Πανιώνιο, να κάνουμε την προετοιμασία μας, να είμαστε έτοιμοι και να μοιάζουμε στο παρκέ… λες και παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Να μη μας ενδιαφέρει ποιος είναι τώρα απέναντί μας, αλλά να παίζουμε για μας».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ