2015-04-30 20:58:10
Φωτογραφία για ΧΑΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΓΚΙΣΤ... Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
Σαν... βόμβα έσκασε το απόγευμα της Πέμπτης η είδηση για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης, μετά από την πρώτη εξέταση του δείγματος που είχε δώσει για έλεγχο μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πάτρας (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Μάλιστα, πριν κυκλοφορήσει καν η είδηση, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα για τον Αμερικανό παίκτη της και σημείωσε πως για την ώρα τηρεί στάση αναμονής, καθώς θέλει τις όποιες αποφάσεις της να τις πάρει μετά από την δεύτερη εξέταση όταν και τα αποτελέσματα θα είναι οριστικά.

Οι "πράσινοι" δεν έβαλαν τυχαία τη συγκεκριμένη αναφορά στην ανακοίνωσή τους, καθώς κανείς ακόμα δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ποια θα είναι η ποινή του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος πάντως χάνει σίγουρα το ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Αν πάντως και η δεύτερη εξέταση έχει τα ίδια αποτελέσματα τότε, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το "sportdog.gr", ο Αμερικανός κινδυνεύει με τιμωρία αποκλεισμού ενός και πλέον μήνα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η όποια τιμωρία αρχίζει από την ημέρα της λήψης του δείγματος με τον τελικό του Κυπέλλου, δηλαδή από τις 5 Απριλίου (οπότε αν η ποινή είναι 30-40 μέρες, τότε από την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει κανονικά).

Για το μέγεθος της τιμωρίας παίζει ρόλο και η ποσότητα που θα βρεθεί στο δείγμα, ωστόσο σε ένα απ' τα τελευταία ανάλογα περιστατικά, ο Κέισι Μίτσελ που έπαιζε στο Ρέθυμνο, είχε τιμωρηθεί με δίμηνο αποκλεισμό
. Ο Γκιστ όμως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μάλλον κινδυνεύει με τρίμηνο, καθώς έχει τιμωρηθεί ξανά για χρήση κάνναβης, λίγες μέρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την τουρκική Φενέρμπαχτσε. Σύμφωνα λοιπόν με τους διεθνείς κανονισμούς η ποινή για... επανάληψη είναι τρεις μήνες.

Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη ποινή, αν και υπάρχει και το ακραίο σενάριο για ποινή από 6 μήνες έως τον ένα χρόνο, κάτι όμως που θα συμβεί μόνο αν η ποσότητα είναι υπερβολικά μεγάλη Το σίγουρο είναι λοιπόν πως ο Γκιστ χάνει τον Ολυμπιακό την Κυριακή και από εκεί και πέρα η παρουσία του στα πλέι οφ της Α1, που θα ξεκινήσουν λογικά μετά το F4 της Ευρωλίγκα, είναι στο... 50-50, αν και η λογική λέει πως θα λείπει!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ