2015-05-04 06:46:05
Φωτογραφία για Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν θα λάβει σύντομα βοήθεια
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σύντομα σε ένεση ρευστότητας» είναι ο... τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία σημειώνει:

«Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει εβδομάδες μέχρι την επόμενη δόση από το πρόγραμμα βοήθειας. ‘Κανένα πρόβλημα’, λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος προειδοποιεί για… θάνατο της Ευρωζώνης».

Και συνεχίζει η Handelsblatt, γράφοντας ότι «σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, θα μπορούσε η Ελλάδα να αντεπεξέλθει και χωρίς περαιτέρω οικονομική βοήθεια», ενώ σημειώνει ότι «προειδοποίησε για διάλυση της Ευρωζώνης».

«Η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα μπορούσε να αποπληρώσει τη δόση της 12ης Μαΐου προς το ΔΝΤ με τη βοήθεια των δανειστών της. Πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει. Η ιδέα ότι θα λάβει τα χρήματα μέχρι τότε είναι τρελή», αναφέρει μια πηγή.

Ο λόγος είναι καθαρά διαδικαστικός, καθώς, οι θεσμοί (τρόικα τους αποκαλεί η Handelsblatt) θα πρέπει να συμφωνήσουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, μετά αυτές να ψηφιστούν στη Βουλή και στη συνέχεια να εφαρμοστούν και να ελεγχθούν.

Μόνο ύστερα από αυτά τα βήματα θα μπορέσει να «ξεκλειδώσει» η δόση, εξηγεί η εφημερίδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ