2015-05-04 10:33:52
Φωτογραφία για Καταγγελία: Βίαιη τρανσφοβική επίθεση στην Εύβοια
Πολύ σοβαρά ερωτήματα γεννά η στάση της αστυνομίας στην αντιμετώπιση επίθεσης με κλοτσιές και μαχαίρι που έγινε το βράδυ της Πρωτομαγιάς σε μπαρ της Εύβοιας. Σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης διεμφυλικής Σ.Κ., η οποία δέχτηκε την επίθεση μαζί με δύο φίλους της, οι αστυνομικοί όχι μόνο απέκρυψαν τα στοιχεία των δραστών και αρνήθηκαν να κινήσουν τη διαδικασία του αυτόφωρου, αλλά και επιτέθηκαν με αχαρακτήριστες ύβρεις στο θύμα.

Λεπτομέρεια: ο ένας από τους δράστες είχε στο σβέρκο του τατουάζ τη σβάστικα, όπως πρόλαβαν να δουν τα θύματα.

«Χθες ήταν τα γενέθλιά μου και θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία μου, αν είχαν ξεφύγει λίγο ακόμα τα πράγματα», έγραψε στο facebook η Σ.Κ., έχοντας καταγγείλει το περιστατικό στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, του οποίου είναι μέλος. Η Σ.Κ. έκανε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου πέρυσι και, αντίθετα από ό,τι συμβαίνει συνήθως, έχει την πλήρη στήριξη των δικών της, όπως και της κοινωνίας της Εύβοιας, όπου ζει και εργάζεται ως υπάλληλος.


Το βράδυ της Παρασκευής βγήκαν για ποτό με μία φίλη κι έναν φίλο. «Ολα κυλούσαν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο σερβιτόρος να μας ζητήσει να πληρώσουμε και να φύγουμε γιατί, όπως είπε, "ο ιδιοκτήτης δεν γουστάρει πο....δες και τραβέλια στο μαγαζί"», γράφει.

Πλήρωσαν και ετοιμάστηκαν να φύγουν, ζητώντας μόνο να περιμένουν τη φίλη τους που είχε πάει στην τουαλέτα. Τότε ο σερβιτόρος «έκανε νόημα και ήρθαν πέντε άτομα. Τα τρία ξεκίνησαν να με σπρώχνουν, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω κάτω, ενώ στη συνέχεια με κλότσαγαν σε όλο μου το σώμα και με έβριζαν. Οταν ο φίλος μου προσπάθησε να με υπερασπιστεί, οι άλλοι δύο τον έσπρωξαν από τις σκάλες και τον μαχαίρωσαν στο χέρι», γράφει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η συμπεριφορά των αστυνομικών του περιπολικού ήταν εξευτελιστική, ενώ όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Αρτάκης είδε το αντρικό όνομα στην ταυτότητα (δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής εγγράφων), της είπε: «Τι είσαι ρε, τράβελος;». Της αρνήθηκαν το νερό και τελικά η Σ.Κ. λιποθύμησε από τους πόνους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος και σε κατάσταση σοκ.

Για την ιστορία, ο νόμος για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2014 περιλαμβάνει την ταυτότητα φύλου στις κατηγορίες που προστατεύονται από την αστυνομική αυθαιρεσία...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ