2015-05-04 15:58:26
Φωτογραφία για Πάτρα: Σχέδια για δίκες στο κτίριο του ΟΤΕ
Στην αναζήτηση παράλληλης λύσης για την στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών που βρίσκονται διάσπαρτες εκτός του μεγάρου της οδού Γούναρη προσανατολίζονται από κοινού οι δικαστικές αρχές της Πάτρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα σύσκεψη φορέων με σκοπό να θέσουν το αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να μισθώσουν το ακίνητο του ΟΤΕ της Γούναρη, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ως γνωστόν ο ΟΤΕ έχει μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες του στην περιοχή του Ταραμπούρα και στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί μόνο το ισόγειο ως πωλητήριο. Το ακίνητο στον επάνω όροφο διαθέτει αρκετούς χώρους όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν δικαστικές υπηρεσίες, που είναι διασκορπισμένες σε περιφερειακά ακίνητα.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ

Ο λόγος για τον οποίο επιλέγεται το συγκεκριμένο κτίριο είναι ότι πλέον το ενδεχόμενο παραχώρησης του Αρσακείου έχει απορριφθεί από την πλευρά του Δήμου, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους ανακαίνισής του, που αποτιμάται στο 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου, σύμφωνα με επαφές που είχαν προηγηθεί
. Η λύση του κτιρίου του ΟΤΕ μοιάζει ιδανική, διότι απέχει μόλις ένα τετράγωνο από το Δικαστικό Μέγαρο της Γούναρη. Συνεπώς, η μετακίνηση για δικηγόρους, δικαστές και υπαλλήλους δεν προκαλεί αναστάτωση, σε σχέση με την επιλογή του Αρσακείου.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε προταθεί ως λύση το κτίριο του ΙΚΑ, απέναντι ακριβώς από τα δικαστήρια, καθώς είχε τεθεί το ζήτημα της σύμπτυξης καταστημάτων του Ιδρύματος. Σε περίπτωση που απελευθερωνόταν, τότε θα αποτελούσε την ιδανική επιλογή, αλλά δεν προχώρησε.

ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΧΩΡΟΙ

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ, το κτίριο της οδού Γούναρη ανήκει σε θυγατρική του, την ΟΤΕ Estate, εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τα 6.500 κτίρια του Οργανισμού πανελλαδικά.

Το συγκεκριμένο κτήριο, εφόσον τελικά επιλεγεί για τη μεταφορά μέρους των δικαστικών υπηρεσιών, είναι τριώροφο και έχει διαθέσιμους χώρους 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαθέτει δύο ασανσέρ (το ένα ήταν το δεύτερο παλαιότερο της Πάτρας) και είσοδο από την οδό Κανακάρη. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ένα ιδιαίτερα ψηλοτάβανο κτήριο και φωτεινό, ιδανικό για τη λειτουργία γραφείων γενικότερα. Απαιτεί μάλιστα ελάχιστα χρήματα για την ανακαίνισή του, μιας και διαθέτει τόσο καινούργιο πάτωμα όσο και ψευδοροφή.

Μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΤΕ στην περιοχή του Ταραμπούρα, για το κτίριο της Γούναρη δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα κάποιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Ωστόσο, ο Οργανισμός θα αποφασίσει εάν θα το κρατήσει έχοντας ως δεύτερη σκέψη την επέκταση των υπηρεσιών του ή θα το νοικιάσει. Στο ισόγειο πάντως συνεχίζει να λειτουργεί πωλητήριο με είδη τηλεπικοινωνίας ενώ παρέχονται διάφορες υπηρεσίες.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Εκτός των άλλων, εάν επιλεγεί το συγκεκριμένο κτίριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταφέρει να εξοικονομήσει πολλές χιλιάδες ευρώ, μιας και αρκετές υπηρεσίες του λειτουργούν σε περιφερειακά κτήρια έναντι ενοικίου.

Επίσης θα περιοριστεί και η ταλαιπωρία των πολιτών, που είναι αναγκασμένοι να διασκορπίζονται σε διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αλλού βρίσκεται το Πολιτικό Πρωτοδικείο, αλλού το Πολιτικό Εφετείο και σε άλλο κτίριο το Ειρηνοδικείο. Οσο για το Πταισματοδικείο, αποτελεί την πιο απομακρυσμένη υπηρεσία από όλες, μιας και βρίσκεται σε πολυκατοικία στην άνοδο της Γούναρη, λίγο πριν τα Ψηλαλώνια Πηγή: Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΤΑΜΠΛ... MVP Η ΜΠΡΑΜΠΟΡΟΒΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΤΑΜΠΛ... MVP Η ΜΠΡΑΜΠΟΡΟΒΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ