2015-05-05 15:08:57
Φωτογραφία για ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Μαραθώνιος Βαρουφάκη σε Παρίσι, Βρυξέλλες Ρώμη και ΜαδρίτηΑιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, άφησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Βουλής. Ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Δραγασάκη και κ. Τσακαλώτο για την σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, κ. Ντράγκι, στην Φρανκφούρτη, είπε για τον «απουσιάζοντα κ. Βαρουφάκη»: « Πως είναι δυνατόν να συζητήσεις στο Eurogroup, ενώ δεν έχεις συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις;».

Και ενώ λέει αυτά ο κ. Βενιζέλος, ο Γ. Βαρουφάκης, συνεχίζεται από το πρωί ο γύρος πολιτικών επαφών του, σε τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μαδρίτη.

Ο Γ. Βαρουφάκης συναντάται αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες, με τον επίτροπο επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσχοβισί, μετά τη συνάντησή του, σήμερα το πρωί στο Παρίσι, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου. 


Επίσης σήμερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν. Αύριο θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου και θα συναντήσει τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν και την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μαδρίτη, όπου θα συναντήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος, τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

Υπενθυμίζεται ότι στη σκιά των νέων δεδομένων συναντιούνται σε πολιτικό επίπεδο επίσης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος με τον Μ. Ντράγκι το απόγευμα, ώστε να αποφευχθεί ένα «κούρεμα» των εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ παραμένει το στοίχημα της διεκδίκησης για έκτακτη αύξηση του ορίου δανεισμού του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια κατά 2-3 δισ. ευρώ ή η συνέχιση του δανεισμού μέσω του ELA, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης οικονομική ασφυξία μέχρι τα μέσα Μαΐου, με τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου. Επιπλέον η οικονομική θηλιά σφίγγει γύρω από την Ελλάδα, η οποία οφείλει να καταβάλει περίπου 200 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 6 Μαΐου και άλλα 770 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου και δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ Ο... ΠΕΡΕΪΡΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ Ο... ΠΕΡΕΪΡΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ