2015-05-05 15:40:06
Φωτογραφία για Κατασχέθηκε δεξαμενόπλοιο στα Χανιά – Ύποπτο για μεταφορά παράνομου καυσίμου
Στην κατάσχεση ενός δεξαμενόπλοιου που είχε ρίξει άγκυρα ανοιχτά των Χανίων προχώρησαν χθες τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της περιοχής καθώς μετά από έλεγχο που έγινε κρίθηκε ύποπτο για την μεταφορά παράνομου καυσίμου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι άνδρες του λιμενικού έκαναν έλεγχο στο δεξαμενόπλοιο «Temeteron» που φέρει σημαίας Belise και σύμφωνα με τον πλοίαρχο ήρθε στα ανοιχτά των Χανίων από την Μάλτα με κενό φορτίο.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν φορτωμένο με 183 m3 καυσίμου diesel oil το οποίο και δεν δικαιολογείται.

Παράλληλα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ληξιπρόθεσμα ναυτιλιακά έγγραφα ενώ και η λίστα με τα μέλη του πληρώματος ήταν λάθος. Στο πλοίο επέβαιναν άνθρωποι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα ενώ τα άτομα που βρισκόταν στη λίστα δεν ήταν πάνω στο πλοίο.

Άμεσα απαγορεύτηκε ο απόπλους του συγκεκριμένου πλοίου, κατασχέθηκε το δεξαμενόπλοιο και συνελήφθησαν ο 53χρονος πλοίαρχος, ο 56χρονος Α’ Μηχανικός και ο 54χρονος Β’ Μηχανικός.

Οι τρεις συλληφθέντες – που κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, συναυτουργία και ψευδή αναφορά στην Αρχή – οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών των Χανίων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ