2015-05-05 17:29:07
Φωτογραφία για Μεταφέρει τα αποθεματικά ο Τζιτζικώστας – Επίθεση στην κυβέρνηση
Ναι στην μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είπε από το βήμα έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. «Η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού, σε δεινή θέση και την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση. Οταν ξύνεις τον πάτο του βαρελιού, να παίρνεις δηλαδή τα ταμειακά διαθέσιμα , φαινεται οτι τα πράγματα πηγαίνουν σε πολύ κακή κατεύθυνση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην συνέχεια όμως ανέφερε πως είναι «Ευθύνη όλων μας να βοηθήσουμε την χώρα. Κανείς δεν αρνείται στην δύσκολη ώρα να βάλει πλάτη όχι όμως με αυτόν τον τρόπο.» αναφερόμενο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία όπως είπε καταργείται η οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης.

Ο Απ. Τζιτζικώστας στην συνέχεια στάθηκε στην δέσμευση του Αλ. Τσίπρα όσο και στου Προέδρου της Δημοκρατίας ότι το μέτρο θα είναι έκτακτο και προσωρινό, τονίζοντας ότι αυτό έπαιξε τον βασικό λόγο για την μεταφορά των διαθέσιμων.

«Δεχόμαστε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ και μεταφορά τμήματος των διαθέσιμων που δεν θα θέσουν όμως σε κίνδυνο την λειτουργία της ΠΚΜ» κατέληξε στην τοποθέτηση του ενημερώνοντας πως οι υπηρεσίες μελετούν πόσα από τα 100 εκ ευρώ που υπάρχουν στα ταμεία της Περιφέρειας δεν χρειάζονται άμεσα για επείγουσες ανάγκες και έργα, για να μεταφερθούν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ