2015-05-05 21:52:10
Φωτογραφία για Νέα προκλητική δήλωση του Πανούση, μετά τα περί επικείμενου θανάτου του πατέρα της 4χρονης Άννυ
Του φταίνε... οι δημοσιογράφοι Δημόσια γραπτή δήλωση εξέδωσε πριν λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του... κουκουλοφόρου, Γιάννης Πανούσης, στον απόηχο των πρωινών του δηλώσεων, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καταλογίζει ευθύνες στους δημοσιογράφους!

Το πρωί, μιλώντας στον RealFM, σημείωσε ότι το φρικτό έγκλημα που εξιχνιάστηκε χτες «δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και το παιδί τους –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις.

Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι…».

Ο κ.Πανούσης προέβλεψε μάλιστα ότι ο δράστης θα έχει σύντομα «κακό τέλος», μετά τα όσα έκανε: «Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού, διότι δεν αντέχεται αυτό, ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό», ήταν η εκτίμηση του κορυφαίου εγκληματολόγου.


«Οταν σκοτώνεις την μάνα σου, το παιδί σου, με βιασμούς ή με τέτοιου είδους δολοφονίες, υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές - όπως και να το βάλετε, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Αρα, εγώ νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του δράστη», ήταν η εκτίμηση του υπουργού.

Απ' όλα αυτά, λοιπόν, ο κος Πανούσης, αυτό που κατάλαβε είναι ότι του φταίνε... οι δημοσιογράφοι! Πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη.

ΥΓ. Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε «νεκρούς στις Σκουριές» δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…»

Απάντηση του Planet-Greece: Μήπως κύριε Πανούση να σας θυμίσουμε ότι πλέον δεν είστε καθηγητής, αλλά ο ανώτατος άρχοντας διασφάλισης της δημόσιας τάξης σε αυτή τη χώρα; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ