2015-05-06 01:00:46
Φωτογραφία για Πρώτο όχι της ΟΥΕΦΑ στην Ελληνική κυβέρνηση για το νομοσχέδιο
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής πήγε αιφνιδίως στην Γενεύη χωρίς να έχει κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συνοδευόμενος από τον νομικό εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Παναγιώτη Περάκη, και προσπάθησε να να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ή με κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η απάντηση εκ μέρους UEFA ήταν αρνητική η οποία τον παρέπεμψε σε επιτροπή. Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι του επανέλαβαν ότι δεν έχουν να διαπραγματευτούν κάτι και ότι δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα όσα είπαν οι δύο πλευρές στην συνάντηση στην Αθήνα.

Μάλιστα, του επανέλαβαν πως αν δεν κάνει εκείνες τις αλλαγές που πρέπει τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί εκτός Ευρώπης. Ο Υφυπουργός προσπάθησε κι επέμενε σε ένα-δύο σημεία όπως το επίμαχο άρθρο όπου η Πολιτεία μπορεί και αποφασίζει την αποβολή των ομάδων από την Ευρώπη, με τον Σταύρο Κοντονή να προσπαθεί να περάσει μια νέα εκδοχή αυτού του άρθρου όπου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (Υφυπουργός-ΕΠΟ-UEFA-FIFA) θα αποφασίζουν από κοινού
. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δεκτό και στη συνέχεια η UEFA απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση της Αθήνας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εδώ και μία ώρα βρίσκεται στο αεροπλάνο από την Γενεύη κι επιστρέφει στην Ελλάδα και με τα τωρινά δεδομένα έχουμε τρία σενάρια:

1) Να αλλάξει το νομοσχέδιο με βάση το όσα έχει υποδείξει η UEFA χωρίς τερτίπια και νέες διατυπώσεις, να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να αποφευχθεί το Grexit.

2) Nα μην αλλάξει το νομοσχέδιο με βάση τα όσα έχει ζητήσει η UEFA. Σε αυτή την περίπτωση όπως ενημερώθηκε αρμοδίως σήμερα το πρωί από τους ΑΝΕΛ-οι όποιοι έχουν και συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας νωρίς το απόγευμα να μην ψηφίσουν τα επίμαχα άρθρα 15 και 1 και άρα το νομοσχέδιο να μην περάσει (Οι ΑΝΕΛ έχουν ενημερώσει τόσο τον Υφυπουργό όσο και την Κυβέρνηση ότι είναι κάθετα αντίθετοι για μια σειρά από λογούς τους οποίους έχουν εξηγήσει για ενδεχόμενο Grexit ενώ του έχουν ζητήσει αυστηροποίηση των ποινών για τα φυσικά πρόσωπα που προκαλούν επεισόδια ζητώντας την συμμετοχή και του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις συγκεκριμένες αποφάσεις).

3) Να καταθέσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές που ζητεί η UEFA να μην το ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ όσον αφορά το άρθρο 15 και 1 αλλά να το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και στο σύνολο τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις) το νομοσχέδιο να ψηφιστεί κάτι που σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε Grexit.

Πηγή: gazzetta
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ