2015-05-07 02:24:07
Φωτογραφία για Τροπολογία εξαιρεί τα ανταποδοτικά των δήμων από την ΠΝΠ
Μία από τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Εκδημοκρατισμό της Διοίκησης ήταν κι αυτή που αφορούσε στη μεταφορά των διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το vimaonline.gr, με την τροπολογία που κατατέθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα εξαιρούνται της μεταφοράς των χρημάτων των δήμων, τα ανταποδοτικά τέλη, ενώ το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ποινές από το "σπάσιμο" των προθεσμιακών καταθέσεων. Στην περίπτωση δε που το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο από το προσφερόμενο στην ΤτΕ, η τροπολογία αναφέρει πως η μεταφορά των χρημάτων επαφίεται στην κρίση του φορέα.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ανάμεσα και σε άλλα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Από τη μεταφορά των κεφαλαίων των προθεσμιακών καταθέσεων που τηρούν οι φορείς Γενικής Κυβέρνησης και οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού, δύναται να προκύει θετική ζημία λόγω ενεργοποίησης ειδικών ρητρών (penalties) των δανειακών τους συμβάσεων. Η ζημία αυτή θα αποκατασταθεί από το ΕΔ. Ο τρόπος και η διαδικασία αποκατάστασης της ζημίας θα ορισθούν με υπουργική απόφαση. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η απόδοση των προθεσμιακών καταθέσεων υπερβαίνει την προσφερόμενη από την ΤτΕ τότε θα εφαρμόζεται για τους φορείς Γενικής Διακυβέρνησης και ΟΤΑ α' και β' βαθμού η δυνητική και όχι η υποχρεωτική μεταφορά των προθεσμιακών τους καταθέσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ